Kistermelői tökmagolaj, 250 ml

Kategória:

 

Kistermelői tökmagolaj a Somogyi-dombságból. Az erősebben pirított tökmagolajokhoz képest meglepően mélyzöld, ízre pedig sokkal inkább a natúr tökmagra emlékeztet.

2.800 Ft

Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A PP TÖKMAG kistermelői csapata csupán 5 hektáron gazdálkodik a Somogyi-dombság területén fekvő Koppányszántón. A Sió, a Balaton, a Zalai-dombság és a Dráva által határolt térség kiváló minőségű termőtalaja a tököt sem kíméli: nagyon jól érzi magát itt : ) Peti és Dani a Somogyi-dombság savanyú, barna erdőtalaján vegyszermentes gazdálkodást folytat. Jelenleg várják a biogazdálkodást minősítő hivatalos papírt, de addig is mindenki megnyugodhat, semmi olyan nem történik a tökföldjükön, ami rossz a töknek, vagy nekünk.

FAJTA:  Szentesi Futó. A PP csapata saját maga termeszti az olajtököt. Magjából stájer eljárással, enyhe pirítás után az Őrségben sajtolnak olajat, majd a PP TÖKMAG saját palackozójában palackozzák.

MIRE SZÁMÍTSAK: az Őrségben, a Muraközben, Szlovéniában inkább elterjedt, erősebben pirított tökmagból készült olajhoz képest a színe nem rozsdás/vöröses-barnászöld, hanem mélyzöld, az íze pedig sokkal inkább a natúr tökmagra emlékeztet. De persze megvan benne az a kis jellegzetes pirított íz, ami mégis ismerős benne. Meg még valami.

MIHEZ: zöldsalátákhoz, sütőtök-krémlevesre, savanyú káposztára, vagy ahogy Guszti horvát nagymamája szokta: krumplisalátára félkarikára vágott hagymával és pici ecettel. Pasiknak 30 felett gyakorlatilag kötelező egy mokkáskanálnyi reggelente, vagy napközben. Vagy este.

KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A PP TÖKMAG kistermelői csapata csupán 5 hektáron gazdálkodik a Somogyi-dombság területén fekvő Koppányszántón. A Sió, a Balaton, a Zalai-dombság és a Dráva által határolt térség kiváló minőségű termőtalaja a tököt sem kíméli: nagyon jól érzi magát itt : ) Peti és Dani a Somogyi-dombság savanyú, barna erdőtalaján vegyszermentes gazdálkodást folytat. Jelenleg várják a biogazdálkodást minősítő hivatalos papírt, de addig is mindenki megnyugodhat, semmi olyan nem történik a tökföldjükön, ami rossz a töknek, vagy nekünk.

FAJTA:  Szentesi Futó. A PP csapata saját maga termeszti az olajtököt. Magjából stájer eljárással, enyhe pirítás után az Őrségben sajtolnak olajat, majd a PP TÖKMAG saját palackozójában palackozzák.

MIRE SZÁMÍTSAK: az Őrségben, a Muraközben, Szlovéniában inkább elterjedt, erősebben pirított tökmagból készült olajhoz képest a színe nem rozsdás/vöröses-barnászöld, hanem mélyzöld, az íze pedig sokkal inkább a natúr tökmagra emlékeztet. De persze megvan benne az a kis jellegzetes pirított íz, ami mégis ismerős benne. Meg még valami.

MIHEZ: zöldsalátákhoz, sütőtök-krémlevesre, savanyú káposztára, vagy ahogy Guszti horvát nagymamája szokta: krumplisalátára félkarikára vágott hagymával és pici ecettel. Pasiknak 30 felett gyakorlatilag kötelező egy mokkáskanálnyi reggelente, vagy napközben. Vagy este.

KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg