Leírás
TERMŐHELY: Algarve, Portugália. A karob- vagy szentjánoskenyérfa Algarve egyik legjellegzetesebb fafajtája.
ÖSSZETÉTEL: 100% karobméz. Nem összetévesztendő a karobporral vagy az abból készített sziruppal, előbbi ugyanis ugyanannak a fának a terméséből származik, itt pedig a fa mézéről van szó. A karobpor egyébként a karobfa vagy szentjánoskenyérfa (Ceratonia siliqua) terméséből nyert, porított anyag, amely a reformétkezés kedvelt alapanyaga; kissé a kakaóra emlékeztető karaktere miatt csokoládé és kakaó helyettesítésére használják.
SZÍN: közepes vörösbarna. Viszonylag gyorsan kristályosodik.
MIRE SZÁMÍTSAK: teljesen egyedülálló, diólikőrre emlékeztető alapkarakter gyógynövényes-kakaós jegyekkel, enyhén kesernyés utóízzel.
GYÓGYHATÁSA: a karobméznek nem ismert gyógyhatása; csemegemézként fogyasztják