NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Frantoio Romano Gold Blend 0,5 l. Nápolytól keletre.

Kategóriák: , ,

 

Középintenzív alapkarakter abszolút almás-almamagos, keserűmandulás jegyekkel, közepes kesernyével, jól érezhető, tartós borsossággal. Leccino, frantoio, pendolino, ortolana, racioppella, ortice házasítás; 0,2% savtartalom. 0,5 l sötétített üveg.

Elfogyott

3.900 Ft

7.800.- / l

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Románóék ízig-vérig nápolyiak, kinézetre, temperamentumra, olajra. Tuti, hogy a családból valaki ismer valakit, akinek az egyik bátyja ismer egy embert, akinek az unokatesója a Camorrának dolgozik. Nápolytól keletre – jó címe lenne egy maffiakönyvnek, de Benevento, illetve Ponte tényleg kb. 70 km-re északkeletre van Nápolytól, gyakorlatilag Campania közepén. Az olívászat alapításának évét kiemelkedő eleganciával választották ki, többek között Monet, Rodin, Csajkovszkij és Zola születési évében, 1840-ben – legalábbis ők innen datálják a Frantoio Romano működését (Arany János 23 éves volt). Ma már a negyedik generáció keze olajos minden nap, és az elismerő szakmai kritikák a kitartó és fejlődő munkának szólnak. Hat hektáron 1600 fát gondoznak, tehát elég kicsik (vö. Basilippo: kis, andalúz családi birtok 5000 fával). A helyi fajtákon kívül (ortice, picholine) északiakat is termesztenek, mint a frantoio és a leccino (utóbbi a frantoio egyik porzója). A mértéktelen olasz hamisítások miatt ők is kényszerből jelzik néhány tételük palackján, hogy 100% italiano. Évek óta agyondíjazzák őket, ők pedig kiemelkedően jó árakat szabnak a minőséghez – mármint olasz viszonylatbanJ

FAJTA: leccino, frantoio, pendolino, ortolana, racioppella, ortice

SAVTARTALOM: 0,2 %

ILLAT: nagyjából és tényleg úgy kell elképzelni, mintha mondjuk rétesalmát reszeltünk volna, persze csutkástul, magostul és akkor még némi almafa levele és virága is belekerült volna. Aztán állni hagyjuk, mármint a reszeléket, ameddig nem barnul kissé, illetve már levet enged. Na pont ez az illat. Persze lehet még nem túl érett és zúzott mandulát is hozzágondolni.

ÍZ: na, itt már inkább a mandula furakodik előre, mert az almából csak a mag marad, meg valami radicchiós kesernye, ami teljesen a helyén van, bár némileg vadítja az összhatást. És a hat külön fajtát itt már bajos külön kiérezni, de nem is kell, mert ez egy jó combos kis házasítás.

MIHEZ: hal és tenger gyümölcsei, hüvelyesek, héjában sült krumpli, zöldséglevesek, gombás ételek, rizottók, szárnyasok, friss sajtok

KISZERELÉS: 0,5 l üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Románóék ízig-vérig nápolyiak, kinézetre, temperamentumra, olajra. Tuti, hogy a családból valaki ismer valakit, akinek az egyik bátyja ismer egy embert, akinek az unokatesója a Camorrának dolgozik. Nápolytól keletre – jó címe lenne egy maffiakönyvnek, de Benevento, illetve Ponte tényleg kb. 70 km-re északkeletre van Nápolytól, gyakorlatilag Campania közepén. Az olívászat alapításának évét kiemelkedő eleganciával választották ki, többek között Monet, Rodin, Csajkovszkij és Zola születési évében, 1840-ben – legalábbis ők innen datálják a Frantoio Romano működését (Arany János 23 éves volt). Ma már a negyedik generáció keze olajos minden nap, és az elismerő szakmai kritikák a kitartó és fejlődő munkának szólnak. Hat hektáron 1600 fát gondoznak, tehát elég kicsik (vö. Basilippo: kis, andalúz családi birtok 5000 fával). A helyi fajtákon kívül (ortice, picholine) északiakat is termesztenek, mint a frantoio és a leccino (utóbbi a frantoio egyik porzója). A mértéktelen olasz hamisítások miatt ők is kényszerből jelzik néhány tételük palackján, hogy 100% italiano. Évek óta agyondíjazzák őket, ők pedig kiemelkedően jó árakat szabnak a minőséghez – mármint olasz viszonylatbanJ

FAJTA: leccino, frantoio, pendolino, ortolana, racioppella, ortice

SAVTARTALOM: 0,2 %

ILLAT: nagyjából és tényleg úgy kell elképzelni, mintha mondjuk rétesalmát reszeltünk volna, persze csutkástul, magostul és akkor még némi almafa levele és virága is belekerült volna. Aztán állni hagyjuk, mármint a reszeléket, ameddig nem barnul kissé, illetve már levet enged. Na pont ez az illat. Persze lehet még nem túl érett és zúzott mandulát is hozzágondolni.

ÍZ: na, itt már inkább a mandula furakodik előre, mert az almából csak a mag marad, meg valami radicchiós kesernye, ami teljesen a helyén van, bár némileg vadítja az összhatást. És a hat külön fajtát itt már bajos külön kiérezni, de nem is kell, mert ez egy jó combos kis házasítás.

MIHEZ: hal és tenger gyümölcsei, hüvelyesek, héjában sült krumpli, zöldséglevesek, gombás ételek, rizottók, szárnyasok, friss sajtok

KISZERELÉS: 0,5 l üveg