NAGYON FONTOS! Technikai átállás miatt június 29.-július 12. közt a vidéki rendeléseinket nem fogjuk tudni teljesíteni, várhatóan a budapestieket korlátozottan igen. Ezért, aki teheti, rendeljen most, vagy JÚLIUS (7. hó) második felében. A BOLT TOVÁBBRA IS NYITVA: H, K, Sz, P: 9-17 Csütörtök: 9-19. Hétvégén zárva vagyunk.

 

El Guiso sherrybalzsamecet-redukció Pedro Ximénez sherry-balzsamecetből

Kategória:

 

Sűrű balzsamecet-redukció édes sherrybalzsamecetből, alacsony ecetsavtartalommal, mazsolás jegyekkel.

Elfogyott

1.700 Ft

6.800.- / l

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A spanyol Rodriguez Chiachio vállalkozás Cabrában, Córdoba tartományban működik.

MIBŐL KÉSZÜLT: Pedro Ximénez sherry-balzsamecetből és mustsűrítményből. Maga a sherry-balzsamecet Pedro Ximénez sherryszőlő-mustból készül édes Pedro Ximénez sherry hozzáadásával. Akárcsak a hagyományos balzsamecetek, ennek a sűrítménynek az alapja is koncentrált (beforralt) mustból készül, csak éppen olyan szőlő mustjából, amelyet kizárólag sherry, illetve sherryecet készítéséhez termesztenek.

KARAKTER: sötét vörösbarna színű sűrítmény (ezt szokták glaze-nek hívni), amely tányérra, kanálra nyomva megtartja a formáját. Magyarul ezzel szoktak a tányérra rajzolni : ) Édes balzsamecetes, komplex íz alacsony ecetsavtartalommal, sherrys-mazsolás jegyekkel.

MIHEZ: az ilyen sűrítményeket nem érdemes külön kikevert dresszingekben, mártásokban használni; inkább díszítéshez valók. Lapos tányéron elrendezett salátákhoz vagy mély tálban tálalt levélsalátákhoz cikkcakkosan megrajzolva; szeletben sütött húsokra tálalás előtti díszítésnek és ízesítésnek; hidegtálhoz, falatkákhoz, csukott szendvicsbe vagy nyitott szendvics tetejére pöttyözve; eperhez, őszibarackhoz és más gyümölcsökhöz, gránátalmás-narancsos salátákhoz stb., stb. Muszáj megkóstolni erős spanyol sajt és birsalmasajt tetején.

KISZERELÉS:   250 ml flakon adagolóval

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A spanyol Rodriguez Chiachio vállalkozás Cabrában, Córdoba tartományban működik.

MIBŐL KÉSZÜLT: Pedro Ximénez sherry-balzsamecetből és mustsűrítményből. Maga a sherry-balzsamecet Pedro Ximénez sherryszőlő-mustból készül édes Pedro Ximénez sherry hozzáadásával. Akárcsak a hagyományos balzsamecetek, ennek a sűrítménynek az alapja is koncentrált (beforralt) mustból készül, csak éppen olyan szőlő mustjából, amelyet kizárólag sherry, illetve sherryecet készítéséhez termesztenek.

KARAKTER: sötét vörösbarna színű sűrítmény (ezt szokták glaze-nek hívni), amely tányérra, kanálra nyomva megtartja a formáját. Magyarul ezzel szoktak a tányérra rajzolni : ) Édes balzsamecetes, komplex íz alacsony ecetsavtartalommal, sherrys-mazsolás jegyekkel.

MIHEZ: az ilyen sűrítményeket nem érdemes külön kikevert dresszingekben, mártásokban használni; inkább díszítéshez valók. Lapos tányéron elrendezett salátákhoz vagy mély tálban tálalt levélsalátákhoz cikkcakkosan megrajzolva; szeletben sütött húsokra tálalás előtti díszítésnek és ízesítésnek; hidegtálhoz, falatkákhoz, csukott szendvicsbe vagy nyitott szendvics tetejére pöttyözve; eperhez, őszibarackhoz és más gyümölcsökhöz, gránátalmás-narancsos salátákhoz stb., stb. Muszáj megkóstolni erős spanyol sajt és birsalmasajt tetején.

KISZERELÉS:   250 ml flakon adagolóval