***Drága igaziolivások!
17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.
Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.
Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***
 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2022.08.08-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 40.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- lett.

Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Köszönjük a megértést.

Don Micé extra szűz olívaolaj 0,5 l üveg

Kategóriák: ,

 

Szuperszelíd szicíliai olaj vajas-gyümölcsös jegyekkel, szinte nulla keserűséggel és csípősséggel. Nocellara del’Etna, nocellara del Belice és egyéb fajták házasítása. Savtartalom: max. 0,5%

Elfogyott

3.200 Ft

6.400.- / l

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Frantoio Vincenzo Romano, Bronte (Szicília), Olaszország. Az 1959-es indulású Romano olívászat (Nápoly mellett is van egy Romano, ők is voltak már kínálatban nálunk) mára már eléggé kigyúrta magát, de azért legyünk képben Szicíliával – arrafelé ugye ha nem tagja vagy annak a bizonyos érdekvédelmi szövetségnek, akkor legalábbis dolgozol nekik… De félre a tréfát. Ezen a nagyon napfényes szigeten az Etna, mint valós tűzhányó nyugati oldalán vagyunk, Bronte városa körül, a Simeto folyócska völgyében, ami kb. észak-déli irányban csorog a vulkán nyugati lábánál, hogy aztán tök keleti kanyarral végül a legendás Catania alatt torkolljon – azt hiszem -- a Ión-tengerbe. A folyóvölgyet, így a víz közelségét is leszámítva, a másik fontos tényező a vulkáni hamu által termékennyé tett talaj. A térség fajtája a két nocellara (Etna és Belice), és a sok évszázad alatt kiderült, hogy ők meg a vulkáni talaj remekül együtt tudnak működni.

FAJTA: nocellara del’Etna, nocellara del Belice és egyéb fajták kis százalékban

SAVTARTALOM: max 0,5%

ILLAT: ez a szüret érdekes narancsos illatot hozott be a nocellara közepesen vágott füves jegyei és a marokban összemorzsolt olajbogyó húsának nyersessége mellé, ezek alapján elég jól betippelhetjük az ízt.

ÍZ: a kicsit később szüretelt nocellara most kifejezetten enyhe, vajas belépővel kezd, aztán a bogyó fanyarsága fogja a nagyon kevés borsosságot beharangozni, de mindez nem zavar, mert valójában ez az a karakter, amit annyian és olyan gyakran keresnek ez jön szembe nyaraláskor, ilyet kínál a házigazda, mindenhez passzol, mindenhol jól áll, igaz, nem is dominál, nem főszereplő, csak egy tisztességes szicíliai tétel az Etna nyugati oldalából.

MIHEZ: szuperszelíd karaktere miatt belépős olaj; kezdőnek, gyereknek, konzervatív gasztroízlésű vendégnek is adható kenyérrel mártogatni, salátára, rizsre, tésztára.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Frantoio Vincenzo Romano, Bronte (Szicília), Olaszország. Az 1959-es indulású Romano olívászat (Nápoly mellett is van egy Romano, ők is voltak már kínálatban nálunk) mára már eléggé kigyúrta magát, de azért legyünk képben Szicíliával – arrafelé ugye ha nem tagja vagy annak a bizonyos érdekvédelmi szövetségnek, akkor legalábbis dolgozol nekik… De félre a tréfát. Ezen a nagyon napfényes szigeten az Etna, mint valós tűzhányó nyugati oldalán vagyunk, Bronte városa körül, a Simeto folyócska völgyében, ami kb. észak-déli irányban csorog a vulkán nyugati lábánál, hogy aztán tök keleti kanyarral végül a legendás Catania alatt torkolljon – azt hiszem -- a Ión-tengerbe. A folyóvölgyet, így a víz közelségét is leszámítva, a másik fontos tényező a vulkáni hamu által termékennyé tett talaj. A térség fajtája a két nocellara (Etna és Belice), és a sok évszázad alatt kiderült, hogy ők meg a vulkáni talaj remekül együtt tudnak működni.

FAJTA: nocellara del’Etna, nocellara del Belice és egyéb fajták kis százalékban

SAVTARTALOM: max 0,5%

ILLAT: ez a szüret érdekes narancsos illatot hozott be a nocellara közepesen vágott füves jegyei és a marokban összemorzsolt olajbogyó húsának nyersessége mellé, ezek alapján elég jól betippelhetjük az ízt.

ÍZ: a kicsit később szüretelt nocellara most kifejezetten enyhe, vajas belépővel kezd, aztán a bogyó fanyarsága fogja a nagyon kevés borsosságot beharangozni, de mindez nem zavar, mert valójában ez az a karakter, amit annyian és olyan gyakran keresnek ez jön szembe nyaraláskor, ilyet kínál a házigazda, mindenhez passzol, mindenhol jól áll, igaz, nem is dominál, nem főszereplő, csak egy tisztességes szicíliai tétel az Etna nyugati oldalából.

MIHEZ: szuperszelíd karaktere miatt belépős olaj; kezdőnek, gyereknek, konzervatív gasztroízlésű vendégnek is adható kenyérrel mártogatni, salátára, rizsre, tésztára.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg