JÁRVÁNYHELYZET ALATTI NYITVA TARTÁS:

H, K, Sze, P: 9-17; Cs: hosszított nyitva tartás 9-19. A kóstolás a fennálló járványhelyzet miatt továbbra sem megengedett, illetve a szombati nyitva tartás szintén szünetel. A boltban a maszkviselés továbbra is kötelező. Kérjük, legyetek türelemmel!

di Micco narancsos ízesített olívaolaj 250 ml

Kategóriák: ,

 

Szuperfinom narancsos olívaolaj közepesen szelíd coratinából, egész naranccsal együtt sajtolva; salátába, zöldségköretekhez, húsokhoz, csokis sütikhez, stb.

2.800 Ft

11.200.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Pasqua di Micco, és nem keverendő össze a Miccióval, aki bogyóban utazik :) Az olívászat fiatalnak mondható, 1986-tól datálják magukat, mondjuk így is jóval több, mint negyedszázados. Kicsi, családi, helyi minden szempontból, és azt kell mondanom, hogy valahol az ilyen családi malmoknak van igazán helyük az igaziolivánál. Trani – ahol az ültetvények vannak - Baritól Foggia felé esik, Andria „előtt” fekszik az Adria partján, mondhatni a tuti közepén van szakmai szempontból. Miccóék újak nálunk és az a nagy komoly helyzet, hogy már 2020 tavaszán bekerültek hozzánk, de jött ez a fránya járványhelyzet, és eddig csak a boltban ajánlottuk. Kíváncsi voltam rá (Guszti), hogy kb. fél év alatt hová tud fejlődni-alakulni a palackban ez a 100% coratina -- merthogy a család fái kivétel nélkül coratinák; ez Pugliában autochton fajta. Kedves kis csapat, nagyon tisztességes olajjal és korrektnek mondható árakkal.

FAJTA: coratina olajbogyó naranccsal együtt sajtolva

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A diMicco ezt az ízesített olajat coratinából készíti, egész naranccsal együtt sajtolva.

ÖSSZETÉTEL: coratina olajbogyó, narancs

MIRE SZÁMÍTSAK: illatban: mint amikor karácsonykor narancsot pucolunk. Inkább a héj olajos gőze érezhető ezért pl. azonnal valami süti jut az eszünkbe. Nagyon narancsos, és nagyon emlékeztet a Basilippo egykori narancsosára – csak sokkal jobb áron. Annyira szépen jön a héjas narancs, hogy szegény coratina (ami ugye az alapolaj) most itt nagyon háttérben marad, tkp. hátul az árnyas sarokban ül és hagyja a citrust műsorozni. Bár a szűretlenséget nem szokás érezni, mármint a textúrát, de ebben az esetben érdekes, olvadt vajas sűrűség társul a kőkemény citrusosság mellé. Nagyon vagány cucc, önmagában is menő.

MIHEZ: roston sült halhoz (lazachoz, fehér húsú halakhoz), csirkéhez, kacsához, citrusos cevichéhez (=pácolt halhoz), sült zöldséghez (sült céklához, sütőtökhöz, cukkinihez, sült zellerhez), szárzellerhez, zöldségkrémekbe, krémlevesek tetejére, tészták tetejére, zöldsalátákhoz, sárgarépasalátához, vaníliafagyihoz, gyümölcsturmixba, csokoládés sütikbe, pitékbe, stb. stb.

 KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Pasqua di Micco, és nem keverendő össze a Miccióval, aki bogyóban utazik :) Az olívászat fiatalnak mondható, 1986-tól datálják magukat, mondjuk így is jóval több, mint negyedszázados. Kicsi, családi, helyi minden szempontból, és azt kell mondanom, hogy valahol az ilyen családi malmoknak van igazán helyük az igaziolivánál. Trani – ahol az ültetvények vannak - Baritól Foggia felé esik, Andria „előtt” fekszik az Adria partján, mondhatni a tuti közepén van szakmai szempontból. Miccóék újak nálunk és az a nagy komoly helyzet, hogy már 2020 tavaszán bekerültek hozzánk, de jött ez a fránya járványhelyzet, és eddig csak a boltban ajánlottuk. Kíváncsi voltam rá (Guszti), hogy kb. fél év alatt hová tud fejlődni-alakulni a palackban ez a 100% coratina -- merthogy a család fái kivétel nélkül coratinák; ez Pugliában autochton fajta. Kedves kis csapat, nagyon tisztességes olajjal és korrektnek mondható árakkal.

FAJTA: coratina olajbogyó naranccsal együtt sajtolva

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olajbogyóból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A diMicco ezt az ízesített olajat coratinából készíti, egész naranccsal együtt sajtolva.

ÖSSZETÉTEL: coratina olajbogyó, narancs

MIRE SZÁMÍTSAK: illatban: mint amikor karácsonykor narancsot pucolunk. Inkább a héj olajos gőze érezhető ezért pl. azonnal valami süti jut az eszünkbe. Nagyon narancsos, és nagyon emlékeztet a Basilippo egykori narancsosára – csak sokkal jobb áron. Annyira szépen jön a héjas narancs, hogy szegény coratina (ami ugye az alapolaj) most itt nagyon háttérben marad, tkp. hátul az árnyas sarokban ül és hagyja a citrust műsorozni. Bár a szűretlenséget nem szokás érezni, mármint a textúrát, de ebben az esetben érdekes, olvadt vajas sűrűség társul a kőkemény citrusosság mellé. Nagyon vagány cucc, önmagában is menő.

MIHEZ: roston sült halhoz (lazachoz, fehér húsú halakhoz), csirkéhez, kacsához, citrusos cevichéhez (=pácolt halhoz), sült zöldséghez (sült céklához, sütőtökhöz, cukkinihez, sült zellerhez), szárzellerhez, zöldségkrémekbe, krémlevesek tetejére, tészták tetejére, zöldsalátákhoz, sárgarépasalátához, vaníliafagyihoz, gyümölcsturmixba, csokoládés sütikbe, pitékbe, stb. stb.

 KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg