NAGYON FONTOS! Technikai átállás miatt június 29.-július 12. közt a vidéki rendeléseinket nem fogjuk tudni teljesíteni, várhatóan a budapestieket korlátozottan igen. Ezért, aki teheti, rendeljen most, vagy JÚLIUS (7. hó) második felében. A BOLT TOVÁBBRA IS NYITVA: H, K, Sz, P: 9-17 Csütörtök: 9-19. Hétvégén zárva vagyunk.

 

Crudo aszalt paradicsom extra szűz olívaolajban, 290 g

Kategóriák: ,

 

Tökéletes állagú, édes, szaftos paradicsom világszínvonalú extra szűz olívaolajban, kapribogyóval eltéve. Egy üvegbe két kiló napon szárított paradicsom kerül; fajtája: San Marzano – mi más? Crudo aszalt paradicsom extra szűz olívaolajban, 290 g üveg.

2.500 Ft

8600 Ft / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Schiralli, Bitetto (Puglia), Olaszország. Kb. 130 tengerszint feletti magasság, 22 hektár, kb. 10.000 fa Baritól nyugatra, és Bitettótól még nyugatra Binetto körül, vagyis „Terra di Bari” DOP körzet majdnem közepén, mindössze 15 km-re az Adriától – nagyjából ennyi paraméter elég is szokott lenni egy normál birtokról. Csakhogy a Schiralli-család olívászatáról azért érdemes megemlíteni, hogy 2018-ban a Flos Olei „Az év feltörekvő birtoka” kategóriában a világ 20 legjobbja közé választotta Crudo olajukkal.

MIRE SZÁMÍTSAK: aszalt paradicsomot (meg egyébként bármit) ritkán tesznek el extra szűz olívaolajban, mert sajnálják rá a jó olajat. Sima szűzben, sőt finomított olívaolajban eltett dolgokat gyakran látni; a fogyasztók nem szokták nézni, milyen olaj, csak olíva legyen. Csakhogy aki szokva van a jó olajhoz, azt az ilyen finomságoknál is zavarja a silány minőségű olaj – az egész élményt elrontja. Na most ezt az aszalt paradicsomot extra szűzben tették el, ráadásul a világ-élvonalbeli Crudo saját olajában. Viszonylag intenzív olívaolajra kell készülni, és hatalmas paradicsomélményre: nem túlsózott, sőt inkább édes benne a paradicsom. Állagra közepesen puha (tehát nem az a taplószerűen keményre aszalt fajta), kellemesen harapható, ízre pedig olyan, hogy az ember hirtelen megérti, mitől sorolják a paradicsomot a gyümölcsök közé, és miért készítenek belőle egyes helyeken paradicsomlekvárt. Fűszernek, érdekességnek tettek mellé pici kapribogyót is. Szép házasság, mert a sztárparadicsom illatára még ráerősít a nem gyenge extra szűz gőze, illetve beszáll a kapri is.

ÖSSZETÉTEL: napon aszalt paradicsom, extra szűz olívaolaj, kapribogyó, borecet, só, természetes aromák, citromsav, aszkorbinsav. Egy üvegbe két kiló napon szárított paradicsom kerül; fajtája: San Marzano – mi más?

MIHEZ: magában, szendvicsbe, tapastálakhoz, salátába, pizzára, lepényekre, tésztára, tésztaszószokba, paradicsomos vagy pl. fetás mártogatókba kockára vágva dúsításnak, stb. stb.

KISZERELÉS: nettó tömeg 290 g, nettó lecsöpögtetett súly: 180 g  

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Schiralli, Bitetto (Puglia), Olaszország. Kb. 130 tengerszint feletti magasság, 22 hektár, kb. 10.000 fa Baritól nyugatra, és Bitettótól még nyugatra Binetto körül, vagyis „Terra di Bari” DOP körzet majdnem közepén, mindössze 15 km-re az Adriától – nagyjából ennyi paraméter elég is szokott lenni egy normál birtokról. Csakhogy a Schiralli-család olívászatáról azért érdemes megemlíteni, hogy 2018-ban a Flos Olei „Az év feltörekvő birtoka” kategóriában a világ 20 legjobbja közé választotta Crudo olajukkal.

MIRE SZÁMÍTSAK: aszalt paradicsomot (meg egyébként bármit) ritkán tesznek el extra szűz olívaolajban, mert sajnálják rá a jó olajat. Sima szűzben, sőt finomított olívaolajban eltett dolgokat gyakran látni; a fogyasztók nem szokták nézni, milyen olaj, csak olíva legyen. Csakhogy aki szokva van a jó olajhoz, azt az ilyen finomságoknál is zavarja a silány minőségű olaj – az egész élményt elrontja. Na most ezt az aszalt paradicsomot extra szűzben tették el, ráadásul a világ-élvonalbeli Crudo saját olajában. Viszonylag intenzív olívaolajra kell készülni, és hatalmas paradicsomélményre: nem túlsózott, sőt inkább édes benne a paradicsom. Állagra közepesen puha (tehát nem az a taplószerűen keményre aszalt fajta), kellemesen harapható, ízre pedig olyan, hogy az ember hirtelen megérti, mitől sorolják a paradicsomot a gyümölcsök közé, és miért készítenek belőle egyes helyeken paradicsomlekvárt. Fűszernek, érdekességnek tettek mellé pici kapribogyót is. Szép házasság, mert a sztárparadicsom illatára még ráerősít a nem gyenge extra szűz gőze, illetve beszáll a kapri is.

ÖSSZETÉTEL: napon aszalt paradicsom, extra szűz olívaolaj, kapribogyó, borecet, só, természetes aromák, citromsav, aszkorbinsav. Egy üvegbe két kiló napon szárított paradicsom kerül; fajtája: San Marzano – mi más?

MIHEZ: magában, szendvicsbe, tapastálakhoz, salátába, pizzára, lepényekre, tésztára, tésztaszószokba, paradicsomos vagy pl. fetás mártogatókba kockára vágva dúsításnak, stb. stb.

KISZERELÉS: nettó tömeg 290 g, nettó lecsöpögtetett súly: 180 g