Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Castillo de Canena Reserva Familiar Picual. 100/100

Kategóriák: ,

 

Flos Olei 2020: 100/100 pont. Hűvös, szúrós, mélyzöld illat citrusos jegyekkel, markáns kesernyésséggel és erőteljes borsossággal. 0,5 l díszüveg.

5.900 Ft

11.800.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Mielőtt Luis Vañó Martinez 1780-ban üzemszerűen belevágott az olívaolaj-termelésbe, bódéjuk, a Canena kastély már több mint ezer éve állt ilyen-olyan formában. A Guadalquivir-folyó völgye az ország jobb adottságú területei közé tartozik, és ezt már a rómaiak is nagyon tudták; emlékezzünk, hogy Baetica provincia (tkp. a mai Andalúzia) adta az egyik legjobb olajat a Birodalomnak. Így eshetett, hogy a kastély alatt római alapok vannak, magát az épületet pedig az arabok hozták tető alá. 1931-től már számunkra is látogatható a kastély, ami a Vañó család tulajdonában áll. Na ők aztán tényleg a legprofibbak között vannak, eltekintve most az évek óta tartó díjesőtől. Például a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami simán unikális, vagy, hogy nincsen prémium alatti olajuk, illetve olyan kompromisszumok nélküli termelést visznek, hogy ma már demeter minősítésű fajtaolajuk is van (nálunk is készleten : )).

A Reserva Familiar (vagy Family Reserve) hagyományosan az olívász családok által saját használatra visszatartott legjobb olívaolaját jelzi. Ma már ezeket a csúcsolajokat is palackozzák, vagyis a Reserva Familiar megjelölés mögött legtöbbször nagyon vagány, kifejezetten kiemelkedő minőségű csúcsolajat kell sejteni. És akkor most ez a tétel idén a bolygó legjobbja bizonyos szakmai körök szerint.

FAJTA: 100% picual.

DÍJAK: elég sok nemzetközi elismerés; bővebben itt. Flos Olei 2020: 100/100 pont.

SAVTARTALOM: max. 0,12º (!!!!!)

ILLAT: igen, a szín nem számít, de azért jól mutat az az igazi aranyzöldes olajzöld : ) Mindegy. Árnyas-hűvös mentás, szúrós, mélyzöld illat, éretlen lime és markunkban összezúzott éretlen olajbogyók. Nagyon zöld almának a héja. Totál éretlen, de szétnyomott banán. Sok zsenge fű, articsóka és zöldparadicsom.

ÍZ: és akkor ez a ResFam picual gyakorlatilag minden szakmai elismerést begyűjtött. Miért is? Az októberi szüretelésű, tök zöld és egészséges picual karakterjegyeit száz százalékig hozza, meg még plusz valamit. Teljes összhangban az üde rügyesség, a növényi életerővel együtt hamar belépő mandulás keserűség és a hibátlanság adója, a borsos torokreszelés. Igazából nagyon nagy itt a balansz, nem tudok belekötni, nem is szabad, csak annyit, hogy én korai szüretű hojiblanca színekben szurkolok, úgyhogy nálam súlyban vetélytársa most csak a Finca la Torre és a Venta del Barón lehet. A másik nagyágyú, a Casas de Hualdo picualja meg sokkal lágyabb, érthetőbb – árában is.

MIHEZ/KIKNEK: paradicsomsalátához, gazpachóhoz, érlelt sonkához, érlelt keménysajtokhoz, bélszíncarpaccióhoz, gombához. Profiknak: mártogatni, kortyolgatni, reggel éhgyomorra orvosságként, zöldfőzelékek és könnyű, nyári levesek tetejére bolondítónak.

KISZERELÉS:  0,5 l díszüveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Mielőtt Luis Vañó Martinez 1780-ban üzemszerűen belevágott az olívaolaj-termelésbe, bódéjuk, a Canena kastély már több mint ezer éve állt ilyen-olyan formában. A Guadalquivir-folyó völgye az ország jobb adottságú területei közé tartozik, és ezt már a rómaiak is nagyon tudták; emlékezzünk, hogy Baetica provincia (tkp. a mai Andalúzia) adta az egyik legjobb olajat a Birodalomnak. Így eshetett, hogy a kastély alatt római alapok vannak, magát az épületet pedig az arabok hozták tető alá. 1931-től már számunkra is látogatható a kastély, ami a Vañó család tulajdonában áll. Na ők aztán tényleg a legprofibbak között vannak, eltekintve most az évek óta tartó díjesőtől. Például a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami simán unikális, vagy, hogy nincsen prémium alatti olajuk, illetve olyan kompromisszumok nélküli termelést visznek, hogy ma már demeter minősítésű fajtaolajuk is van (nálunk is készleten : )).

A Reserva Familiar (vagy Family Reserve) hagyományosan az olívász családok által saját használatra visszatartott legjobb olívaolaját jelzi. Ma már ezeket a csúcsolajokat is palackozzák, vagyis a Reserva Familiar megjelölés mögött legtöbbször nagyon vagány, kifejezetten kiemelkedő minőségű csúcsolajat kell sejteni. És akkor most ez a tétel idén a bolygó legjobbja bizonyos szakmai körök szerint.

FAJTA: 100% picual.

DÍJAK: elég sok nemzetközi elismerés; bővebben itt. Flos Olei 2020: 100/100 pont.

SAVTARTALOM: max. 0,12º (!!!!!)

ILLAT: igen, a szín nem számít, de azért jól mutat az az igazi aranyzöldes olajzöld : ) Mindegy. Árnyas-hűvös mentás, szúrós, mélyzöld illat, éretlen lime és markunkban összezúzott éretlen olajbogyók. Nagyon zöld almának a héja. Totál éretlen, de szétnyomott banán. Sok zsenge fű, articsóka és zöldparadicsom.

ÍZ: és akkor ez a ResFam picual gyakorlatilag minden szakmai elismerést begyűjtött. Miért is? Az októberi szüretelésű, tök zöld és egészséges picual karakterjegyeit száz százalékig hozza, meg még plusz valamit. Teljes összhangban az üde rügyesség, a növényi életerővel együtt hamar belépő mandulás keserűség és a hibátlanság adója, a borsos torokreszelés. Igazából nagyon nagy itt a balansz, nem tudok belekötni, nem is szabad, csak annyit, hogy én korai szüretű hojiblanca színekben szurkolok, úgyhogy nálam súlyban vetélytársa most csak a Finca la Torre és a Venta del Barón lehet. A másik nagyágyú, a Casas de Hualdo picualja meg sokkal lágyabb, érthetőbb – árában is.

MIHEZ/KIKNEK: paradicsomsalátához, gazpachóhoz, érlelt sonkához, érlelt keménysajtokhoz, bélszíncarpaccióhoz, gombához. Profiknak: mártogatni, kortyolgatni, reggel éhgyomorra orvosságként, zöldfőzelékek és könnyű, nyári levesek tetejére bolondítónak.

KISZERELÉS:  0,5 l díszüveg