Megint szűretlen, megint limitált, megint bio. Almás-banános, gyümölcsös, szűretlen, friss arbequina az Artajótól, literes üvegben; fuvarártól függően megpróbáljuk 5200-5300 körül kihozni. Limitált kiadás, szokás szerint kizárólag előjegyzésre: orders@igazioliva.hu, vagy személyesen a boltban. Jelentkezési határidő: 2021.10.18. hétfő déli 12:00. A tárgyba írjátok be: “karácsonyi szűretlen”, utána csak nevet és darabszámot kérünk. Bolti átvételt szorgalmazunk, de persze atombiztosan be is csomagoljuk. Fizetni csakis átvételkor kell, de ha vki nem jön érte, akkor az olaját kb. dec második hetében feltesszük a polcra : )))))

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                               Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Castillo de Canena Arbequina & Co. ízesített olívaolaj 03: KÉK (kardamom, mandarin, alma)

Kategóriák: ,

 

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívászata; díjnyertes termelő olajkülönlegessége: szelíd arbequina extra szűz olívaolaj természetese növényi kivonatokkal. A sorozat 03. számú darabja: kardamom, mandarin, alma. 100 ml díszüveg, pipettás adagolóval.

Elfogyott

3.000 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

FAJTA: 100% arbequina + növényi kivonatok. Szüret: 2016. december.

MI EZ: ez az ízesített olaj nem úgy készül, hogy az olajbogyót magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolják. Itt a világélvonalbeli termelő valami egészen mást akart létrehozni, mint a hagyományos ízesített olajok, ezért a viszonylag szelíd ízű arbequinájukat tiszta növényi (gyümölcs-, fűszer- és virág-) kivonatok kombinációival illatosítják.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj (99,5%), kardamomkivonat, mandarinkivonat, természetazonos almaaroma. Kizárólag a legmagasabb minőségű természetes növényi kivonatokkal és ízesítőanyagokkal készült.

DÍJAK: Flos Olei 2016: A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA. És még ki tudja, hány méltatás, elvégre a Föld egyik legjobbja.

ILLAT ÉS ÍZ: az alapkarakter abszolút édes zöldalmás, a füstös kardamom és a kesernyés mandarin a háttérben bújik meg. Mint a többi kombinációnál, úgy a fűszer és a gyümölcs most is annyit ad hozzá, hogy pont izgalmas legyen.

MIHEZ:

A termelő szerint -- koktél: száraz martini, gin tonic; sajt: kéksajt , gouda; tészta/rizs: kifőtt tésztára friss zöldfűszerekkel, párolt rizshez egész kardamommal és szegfűszeggel; hús: grillcsirkéhez+ pirított krumplihoz, sertéssülthöz és vele sütött almához

Szerintünk  – török sült tejberizshez, csokoládékrémekhez,  mogyorófagyihoz, gesztenyés pohárkrémekhez vagy süteményekhez, kókuszos dolgokhoz (kókuszturmixhoz, kókusztejes kávéhoz), currys rizshez, gesztenyés-aszalt szilvás szárnyassültekhez, friss vagy aszalt gyümölcsökkel készült ragukhoz, chutney-khoz

KISZERELÉS: 100 ml díszüveg, pipettás adagolóval  

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

FAJTA: 100% arbequina + növényi kivonatok. Szüret: 2016. december.

MI EZ: ez az ízesített olaj nem úgy készül, hogy az olajbogyót magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolják. Itt a világélvonalbeli termelő valami egészen mást akart létrehozni, mint a hagyományos ízesített olajok, ezért a viszonylag szelíd ízű arbequinájukat tiszta növényi (gyümölcs-, fűszer- és virág-) kivonatok kombinációival illatosítják.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj (99,5%), kardamomkivonat, mandarinkivonat, természetazonos almaaroma. Kizárólag a legmagasabb minőségű természetes növényi kivonatokkal és ízesítőanyagokkal készült.

DÍJAK: Flos Olei 2016: A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA. És még ki tudja, hány méltatás, elvégre a Föld egyik legjobbja.

ILLAT ÉS ÍZ: az alapkarakter abszolút édes zöldalmás, a füstös kardamom és a kesernyés mandarin a háttérben bújik meg. Mint a többi kombinációnál, úgy a fűszer és a gyümölcs most is annyit ad hozzá, hogy pont izgalmas legyen.

MIHEZ:

A termelő szerint -- koktél: száraz martini, gin tonic; sajt: kéksajt , gouda; tészta/rizs: kifőtt tésztára friss zöldfűszerekkel, párolt rizshez egész kardamommal és szegfűszeggel; hús: grillcsirkéhez+ pirított krumplihoz, sertéssülthöz és vele sütött almához

Szerintünk  – török sült tejberizshez, csokoládékrémekhez,  mogyorófagyihoz, gesztenyés pohárkrémekhez vagy süteményekhez, kókuszos dolgokhoz (kókuszturmixhoz, kókusztejes kávéhoz), currys rizshez, gesztenyés-aszalt szilvás szárnyassültekhez, friss vagy aszalt gyümölcsökkel készült ragukhoz, chutney-khoz

KISZERELÉS: 100 ml díszüveg, pipettás adagolóval