FÉLIG-MEDDIG NYÁRI SZÜNET : )

webshop VIDÉK: 06.28.(H)-07.16.(P) a vidéki csomagküldés szünetel. Utolsó rendelésfelvétel vidékre: 06.24. Cs, utolsó csomagküldés vidékre: 06.25. P.

webshop BUDAPEST: 07.12.(H)-07.16.(P) a kiszállítás szünetel — ez még változhat…

BOLT POMÁZ: egész nyáron nyitva a szokásos nyitva tartás szerint.

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                                        Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. A boltban a maszkviselés kötelező. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Castillo de Canena Arbequina & Co. ízesített olívaolaj 03: KÉK (kardamom, mandarin, alma)

Kategóriák: ,

 

Flos Olei 2016: a világ legjobb olívászata; díjnyertes termelő olajkülönlegessége: szelíd arbequina extra szűz olívaolaj természetese növényi kivonatokkal. A sorozat 03. számú darabja: kardamom, mandarin, alma. 100 ml díszüveg, pipettás adagolóval.

Elfogyott

3.000 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

FAJTA: 100% arbequina + növényi kivonatok. Szüret: 2016. december.

MI EZ: ez az ízesített olaj nem úgy készül, hogy az olajbogyót magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolják. Itt a világélvonalbeli termelő valami egészen mást akart létrehozni, mint a hagyományos ízesített olajok, ezért a viszonylag szelíd ízű arbequinájukat tiszta növényi (gyümölcs-, fűszer- és virág-) kivonatok kombinációival illatosítják.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj (99,5%), kardamomkivonat, mandarinkivonat, természetazonos almaaroma. Kizárólag a legmagasabb minőségű természetes növényi kivonatokkal és ízesítőanyagokkal készült.

DÍJAK: Flos Olei 2016: A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA. És még ki tudja, hány méltatás, elvégre a Föld egyik legjobbja.

ILLAT ÉS ÍZ: az alapkarakter abszolút édes zöldalmás, a füstös kardamom és a kesernyés mandarin a háttérben bújik meg. Mint a többi kombinációnál, úgy a fűszer és a gyümölcs most is annyit ad hozzá, hogy pont izgalmas legyen.

MIHEZ:

A termelő szerint -- koktél: száraz martini, gin tonic; sajt: kéksajt , gouda; tészta/rizs: kifőtt tésztára friss zöldfűszerekkel, párolt rizshez egész kardamommal és szegfűszeggel; hús: grillcsirkéhez+ pirított krumplihoz, sertéssülthöz és vele sütött almához

Szerintünk  – török sült tejberizshez, csokoládékrémekhez,  mogyorófagyihoz, gesztenyés pohárkrémekhez vagy süteményekhez, kókuszos dolgokhoz (kókuszturmixhoz, kókusztejes kávéhoz), currys rizshez, gesztenyés-aszalt szilvás szárnyassültekhez, friss vagy aszalt gyümölcsökkel készült ragukhoz, chutney-khoz

KISZERELÉS: 100 ml díszüveg, pipettás adagolóval  

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

FAJTA: 100% arbequina + növényi kivonatok. Szüret: 2016. december.

MI EZ: ez az ízesített olaj nem úgy készül, hogy az olajbogyót magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolják. Itt a világélvonalbeli termelő valami egészen mást akart létrehozni, mint a hagyományos ízesített olajok, ezért a viszonylag szelíd ízű arbequinájukat tiszta növényi (gyümölcs-, fűszer- és virág-) kivonatok kombinációival illatosítják.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj (99,5%), kardamomkivonat, mandarinkivonat, természetazonos almaaroma. Kizárólag a legmagasabb minőségű természetes növényi kivonatokkal és ízesítőanyagokkal készült.

DÍJAK: Flos Olei 2016: A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA. És még ki tudja, hány méltatás, elvégre a Föld egyik legjobbja.

ILLAT ÉS ÍZ: az alapkarakter abszolút édes zöldalmás, a füstös kardamom és a kesernyés mandarin a háttérben bújik meg. Mint a többi kombinációnál, úgy a fűszer és a gyümölcs most is annyit ad hozzá, hogy pont izgalmas legyen.

MIHEZ:

A termelő szerint -- koktél: száraz martini, gin tonic; sajt: kéksajt , gouda; tészta/rizs: kifőtt tésztára friss zöldfűszerekkel, párolt rizshez egész kardamommal és szegfűszeggel; hús: grillcsirkéhez+ pirított krumplihoz, sertéssülthöz és vele sütött almához

Szerintünk  – török sült tejberizshez, csokoládékrémekhez,  mogyorófagyihoz, gesztenyés pohárkrémekhez vagy süteményekhez, kókuszos dolgokhoz (kókuszturmixhoz, kókusztejes kávéhoz), currys rizshez, gesztenyés-aszalt szilvás szárnyassültekhez, friss vagy aszalt gyümölcsökkel készült ragukhoz, chutney-khoz

KISZERELÉS: 100 ml díszüveg, pipettás adagolóval