***Drága igaziolivások! 17 éves működésünk eddigi legnehezebb éve ez. A Mediterráneumban tapasztalt szélsőséges aszályos időjárás 20 éve nem látott, rekord alacsony termést eredményezett; a termelők pánikszerűen áraznak, sokat (vagy nagyon sokat) emelnek, néha hetente egyre magasabb árakat küldve. Ez kombinálódik a megnövekedett energiaárakkal (feldolgozás, szállítás, tárolás stb.) Attól félünk, az olívaolaj az ára miatt az idén luxuscikké válik. Ebből a helyzetből próbáljuk most a legjobbat kihozni. Úgy tűnik, az idén nem fogjuk tudni minden eddigi olajunkat polcon tartani, de azért lesz miből választani, csak most nagyon lassan megy a szortiment összeállítása. Pontosan a megnövekedett árak miatt sokkal óvatosabbak vagyunk a beszerzéskor. A minőségből — ahogy eddig is megszokhattátok — továbbra sem vagyunk hajlandók engedni.Ha megmaradtok velünk, mi is megmaradunk.Köszönettel: Guszti és az igazioliva csapata***

 
NYITVA TARTÁS:  hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00; Szombat-vasárnap: ZÁRVA

A kezdetektől elérhető ingyenes kóstolás jelenleg gazdasági okokból (ld. fent) szünetel. A gazdasági nehézségek és a szállítási díjak emelkedése miatt 2023.10.18-án kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 50.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 2.400.- maradt. Most érvényes csak igazán az “oszd meg és olajkodj”: fogjatok össze, és rendeljetek többen egy helyre! Vagy gyertek el a boltba. Köszönjük a megértést.

BIO olajfalevél-tea, NATÚR, 100 g

Kategória:

 

Natúr bio olajfalevél-tea magas antioxidáns-tartalommal, csomó-csomó jó hatással: gyulladáscsökkentő, immunerősítő, vérnyomás-szabályozó, vércukorszint-csökkentő, baktérium-, vírus- és gombaölő. Csészénként egy púpozott teáskanál teát leforrázunk, 3-8 percig áztatjuk. Három-öt percnél lágyabb ízű, öt-nyolc percnél kesernyésebb, csersavasabb teát kapunk. Koffeint, élénkítő anyagot nem tartalmaz, bármely napszakban fogyasztható.

1.300 Ft

13.000 / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Boniser Soc. Agr., Srl., Piano Tavola, Catania (Szicília), Olaszország.

MI EZ: az olajfának nem csak a termése (illetve a bogyóból sajtolt extra szűz olívaolaj), de a levele is bámulatos mennyiségű antioxidánst tartalmaz. A fő hatóanyag az oleuropein, ami egyébként az olívaolaj kesernyés ízét is adja. Az olajfalevél antioxidáns-tartalma magasabb, mint a zöld teának; a belőle készült tea gyulladáscsökkentő és immunerősítő, vérnyomás‑szabályozó, vércukorszint-csökkentő, valamint baktérium-, vírus- és gombaölő hatású. Ezen kívül a neten ígérnek még fűt-fát, örök életet is, de szerintünk ennyi gyógyhatás bőven elég.

Volna itt még egy apróság: hogy miért nem lehet akármikor akármilyen olajfa levelét leszedni, és már kész is a tea. Ennek is megvan a tudománya: az északi féltekén a leveleket az őszi bogyószüret után, de még a tavaszi virágzás előtt érdemes szedni, mert ilyenkor a fának jut ideje kipihenni a termésérlelés fáradalmait, és újra kinyomni a polifenolokat az ágvégekbe, előkészítendő a virágzást. Aztán az sem mindegy, hogyan szárítják: a magas polifenoltartalom megőrzéséhez nem jó napon szárítani; sokkal gazdagabb lesz a tea hatóanyagokban, ha kíméletesen szárítják.

ÖSSZETÉTEL: bio olajfalevél (Olea europea L.) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

ELKÉSZÍTÉS: csészénként egy púpozott teáskanál teát leforrázunk, 3-8 percig áztatjuk, majd leszűrve melegen, magában vagy édesítve, esetleg hidegen, akár jeges teának fogyasztjuk. Minél tovább ázik, annál magasabb a hatóanyag-tartalom, viszont annál kesernyésebb az íze. Ha nagyon asszociálni kellene, azt mondanánk, kicsit az oolong vagy a zöld teára hasonlít. Három-öt percnél lágyabb ízű, öt-nyolc percnél kesernyésebb, csersavasabb teát kapunk. A neten olvasni mindenféle 10-20 perces áztatási időkről, sőt a levelek 10 perces főzéséről is, de ezekkel nekünk nem kell foglalkoznunk : ) Koffeint, élénkítő anyagot nem tartalmaz, bármely napszakban fogyasztható.

KISZERELÉS: 100 g

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Boniser Soc. Agr., Srl., Piano Tavola, Catania (Szicília), Olaszország.

MI EZ: az olajfának nem csak a termése (illetve a bogyóból sajtolt extra szűz olívaolaj), de a levele is bámulatos mennyiségű antioxidánst tartalmaz. A fő hatóanyag az oleuropein, ami egyébként az olívaolaj kesernyés ízét is adja. Az olajfalevél antioxidáns-tartalma magasabb, mint a zöld teának; a belőle készült tea gyulladáscsökkentő és immunerősítő, vérnyomás‑szabályozó, vércukorszint-csökkentő, valamint baktérium-, vírus- és gombaölő hatású. Ezen kívül a neten ígérnek még fűt-fát, örök életet is, de szerintünk ennyi gyógyhatás bőven elég.

Volna itt még egy apróság: hogy miért nem lehet akármikor akármilyen olajfa levelét leszedni, és már kész is a tea. Ennek is megvan a tudománya: az északi féltekén a leveleket az őszi bogyószüret után, de még a tavaszi virágzás előtt érdemes szedni, mert ilyenkor a fának jut ideje kipihenni a termésérlelés fáradalmait, és újra kinyomni a polifenolokat az ágvégekbe, előkészítendő a virágzást. Aztán az sem mindegy, hogyan szárítják: a magas polifenoltartalom megőrzéséhez nem jó napon szárítani; sokkal gazdagabb lesz a tea hatóanyagokban, ha kíméletesen szárítják.

ÖSSZETÉTEL: bio olajfalevél (Olea europea L.) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

ELKÉSZÍTÉS: csészénként egy púpozott teáskanál teát leforrázunk, 3-8 percig áztatjuk, majd leszűrve melegen, magában vagy édesítve, esetleg hidegen, akár jeges teának fogyasztjuk. Minél tovább ázik, annál magasabb a hatóanyag-tartalom, viszont annál kesernyésebb az íze. Ha nagyon asszociálni kellene, azt mondanánk, kicsit az oolong vagy a zöld teára hasonlít. Három-öt percnél lágyabb ízű, öt-nyolc percnél kesernyésebb, csersavasabb teát kapunk. A neten olvasni mindenféle 10-20 perces áztatási időkről, sőt a levelek 10 perces főzéséről is, de ezekkel nekünk nem kell foglalkoznunk : ) Koffeint, élénkítő anyagot nem tartalmaz, bármely napszakban fogyasztható.

KISZERELÉS: 100 g