NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!

Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Basilippo BIO 0,5 l díszüveg. Bazira bio.

Kategóriák: ,

 

Basilippo Bio 0,5 l üveg. Diós-tejszínes-tojássárgás krémesség, közepesen füves kesernyésség, tartós borsosság; manzanilla sevillana és arbequina, 0,2º savtartalom. Flos Olei 2015: 85 pont. 0,5 l fehér díszüveg.

4.400 Ft

8.600.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ:  Érdemes tisztázni, hogy a név nem egy fűszernövényre utal, hanem a Sevilla melletti El Viso del Alcor helyén egykor állt keltibér település neve volt (keltibér: az Ibériai-fsz. kelta eredetű lakói a római hódítás előtt és részben alatt), természetesen keltibér nyelven, és annyit tesz: a hold erdeje. A termelő egyébként az Oleomorillo névre hallgat, a Basilippo pedig a márkanevük; igazi családi birtokról van szó, mindössze 5000 körüli fával. Azt kell mondanunk, hogy a Basilippónál kevés függetlenebb és maga útját járó olívászat van, legalábbis abban a sajátos műfajban, amit képviselnek. A bogyókat válogatják, kézzel palackoznak, 18 ˚C-on tartják a tartályokat, integrált és biogazdálkodást folytatnak, és ezen túl még az is nehezíti a dolgukat, illetve részben a mienket is (Guszti), hogy nemigen akarnak engedni a dizájnból. Az a helyzet, hogy bio tételük kivételével ugyanúgy kellő bátorsággal merészelik majdnem nulláig redukált grafikával kinyomni a palackokat, mint a Bravoleum. Ám ez az organikus tétel pont ellenkező grafikával hasít, már-már gitano ízlést tükröz. (Olajültetvényt szemlélő kalapos Pablo bácsi, persze virágzó leanderágak övezik a lenyugvó nap sugaraiban fetrengő tájat) Nagyon más irányt szab nekünk ez a címke, mint ami benne van…Bioolajukat a teljesen elkülönített Cerros Blancos farmon, Carmona mellett készítik.

FAJTA: válogatott manzanilla sevillana és arbequina

SAVTARTALOM: 0,2º

DÍJAK: Flos Olei 2015: 85 pont, amit speciel pont erre a bioolajukra kaptak

ILLAT: A név alapján legtöbben valami bazsalikomos izére számítanak, de már tudjuk, hogy ez tévedés. Szóval vegyük alapul a Selección illatát (vagyis most olvassuk el), és rögtön képzeljük mellé a manzanilla zsályásságát, vagy valami direktebb fűszerességet. A manzanilla mindig úgy odaszúr ezzel a jeggyel, ami egyébként a szétnyomott zöld bogyó illata.

ÍZ:  Vegyük alapul a Selección ízét (vagyis most azt is olvassuk el), mert hát ugye az egyik házastárs az arbequina, vsz. a hölgy. És manzanilla úr, sokat keményít rajta, kissé megkeseríti az asszony életét és hamar csípkelődni kezd. És mivel ridegen, bio körülmények között tarott társak ők, nem áll tőlük távol a kissé hűvös viselkedés – érezhetően mentás karakter, határozott torokreszelés, jóleső salátás kesernye, biótól szép húzás. Az éretlen olajbogyó nyers élei azért dominálnak, ezért bátrabbak vigyék.


MIHEZ: elegáns olaj kenyérrel mártogatni, lágytojáshoz, grillezett cukkinihez, vagy mondjuk szarvasgombás tésztára.

KISZERELÉS: 0,5 l üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ:  Érdemes tisztázni, hogy a név nem egy fűszernövényre utal, hanem a Sevilla melletti El Viso del Alcor helyén egykor állt keltibér település neve volt (keltibér: az Ibériai-fsz. kelta eredetű lakói a római hódítás előtt és részben alatt), természetesen keltibér nyelven, és annyit tesz: a hold erdeje. A termelő egyébként az Oleomorillo névre hallgat, a Basilippo pedig a márkanevük; igazi családi birtokról van szó, mindössze 5000 körüli fával. Azt kell mondanunk, hogy a Basilippónál kevés függetlenebb és maga útját járó olívászat van, legalábbis abban a sajátos műfajban, amit képviselnek. A bogyókat válogatják, kézzel palackoznak, 18 ˚C-on tartják a tartályokat, integrált és biogazdálkodást folytatnak, és ezen túl még az is nehezíti a dolgukat, illetve részben a mienket is (Guszti), hogy nemigen akarnak engedni a dizájnból. Az a helyzet, hogy bio tételük kivételével ugyanúgy kellő bátorsággal merészelik majdnem nulláig redukált grafikával kinyomni a palackokat, mint a Bravoleum. Ám ez az organikus tétel pont ellenkező grafikával hasít, már-már gitano ízlést tükröz. (Olajültetvényt szemlélő kalapos Pablo bácsi, persze virágzó leanderágak övezik a lenyugvó nap sugaraiban fetrengő tájat) Nagyon más irányt szab nekünk ez a címke, mint ami benne van…Bioolajukat a teljesen elkülönített Cerros Blancos farmon, Carmona mellett készítik.

FAJTA: válogatott manzanilla sevillana és arbequina

SAVTARTALOM: 0,2º

DÍJAK: Flos Olei 2015: 85 pont, amit speciel pont erre a bioolajukra kaptak

ILLAT: A név alapján legtöbben valami bazsalikomos izére számítanak, de már tudjuk, hogy ez tévedés. Szóval vegyük alapul a Selección illatát (vagyis most olvassuk el), és rögtön képzeljük mellé a manzanilla zsályásságát, vagy valami direktebb fűszerességet. A manzanilla mindig úgy odaszúr ezzel a jeggyel, ami egyébként a szétnyomott zöld bogyó illata.

ÍZ:  Vegyük alapul a Selección ízét (vagyis most azt is olvassuk el), mert hát ugye az egyik házastárs az arbequina, vsz. a hölgy. És manzanilla úr, sokat keményít rajta, kissé megkeseríti az asszony életét és hamar csípkelődni kezd. És mivel ridegen, bio körülmények között tarott társak ők, nem áll tőlük távol a kissé hűvös viselkedés – érezhetően mentás karakter, határozott torokreszelés, jóleső salátás kesernye, biótól szép húzás. Az éretlen olajbogyó nyers élei azért dominálnak, ezért bátrabbak vigyék.


MIHEZ: elegáns olaj kenyérrel mártogatni, lágytojáshoz, grillezett cukkinihez, vagy mondjuk szarvasgombás tésztára.

KISZERELÉS: 0,5 l üveg