NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Artajo 8 BIO Arbequina szűretlen limitált kiadás 1 l üveg.

Kategóriák: , ,

 

Limitált kiadású, szűretlen, bio, frissen szüretelt tétel; abszolút szelíd, selymes alapkarakter zöldalmás, enyhén füves jegyekkel, keserűség nélkül, enyhe borsossággal. 100% bio arbequina; 0,2% savtartalom, 1 l üveg. KIFEJEZETTEN KÉRJÜK, CSAK AZOK RENDELJÉK MEG, AKIK ELŐJEGYEZTÉK ÉS ERRŐL VISSZAIGAZOLÁST IS KAPTAK. AKIK NEM, VAGY KÉSŐN JEGYEZTÉK ELŐ, AZOKAT EBBŐL AZ OLAJBÓL SAJNOS NEM TUDJUK KISZOLGÁLNI.

4.600 Ft

4.600.- / l
Mennyiség

Leírás

KIFEJEZETTEN KÉRJÜK, CSAK AZOK RENDELJÉK MEG, AKIK ELŐJEGYEZTÉK ÉS ERRŐL VISSZAIGAZOLÁST IS KAPTAK. AZOKAT, AKIK NEM, VAGY KÉSŐN JEGYEZTÉK ELŐ, EBBŐL AZ OLAJBÓL SAJNOS NEM TUDJUK KISZOLGÁLNI.

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceites Artajo, Tudela-Fontellas, Navarra, Spanyolország. Miközben az 1780-as évek elején Spanyolország a perui indiánok utolsó nagy felkelését veri le, illetve az abszolutizmus kiépülésével Európa potmétere némileg elmozdul, a navarrai Tudelában egy család hivatalosan is bor- és olívaolaj-termelésre adja a fejét. Aztán elrepül kétszáz év, Maria Dolores Artajo és Fransisco Urzaiz korszerűsíti a régi malmot és átveszik a régi birtokot. Több ezer fát telepítenek az eddigi nem kevés mellé, így mára pontosan egy tucat fajta kb. 200.000 fájával bíbelődnek. A nagyobb számok törvénye évről évre ki is hozza nekik a csúcsot, a szakma (és szerény jómagam : )) megítélése szerint szépen lassan, de biztosan lépdelnek felfelé. Az ültetvények az Ebro mentén sorakoznak Fontellas környékén, így mondjuk ne csodálkozzunk, hogy a szüret és az olajkinyerés között kb. 2 óra telik el – ez valóban az előírt 24 órán belül történik. Külön említésre méltó, hogy fantasztikus dolgokat hoznak ki a koroneikiből, ami ugye egy görög fajta (nagyon jó neki ez a Navarra), illetve hogy kiválóan felmérve Dél-kelet-Navarra viszonyait, folyamatosan fel tudnak mutatni 4-5 kiváló tételt, mert minden évben más-más fajta ugrik ki a tizenkettőből. Eddig évente a manzanilla és a koroneiki látszik hosszú távon biztos befutónak – hozzáteszem, hogy ezek fiatal fák nagy vitalitással, és ugye a bakfisok még bírják az éjszakázást, meg a tempót… Literesbe palackoztatjuk, így kb. 35-40%-kal olcsóbb, mint fél literes üvegben. Régóta profik, régóta kedvenceink, régóta baszkok.

FAJTA:  100% BIO arbequina. ÚJ OLAJ, szüret ideje: 2019.október. Szűretlen, limitált kiadás.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: Hát ugye most ennek az egész leírásnak nincsen semmi értelme, tekintve, hogy aki erre a spéci tételre regisztrált, az így is, úgy is megveszi/elviszi, szóval mindenképpen kiderül. De mégis szpojlerezek egy kicsit :) Mivel ez az év legelső extra szüze (+ szűretlen és bio), igen erős olajmalom illatot áraszt, a friss olívapép utánozhatatlan bukéját, természetesen kiegészülve az arbequina nőies-zöldalmás jegyeivel, rengeteg friss búzafűvel és bizonyos fajta zöld paradicsommal.

ÍZ: na és az íze… Nos, mi is meglepődtünk, mert ez az év az Artajo szerint történelmi szüretet hozott, abból a szempontból biztosan, hogy gyermekien lágy, mosolygós tételt tudtak kihozni ebből az arbequinából. Nulla kesernye, és kb. annyi borsosság, ami egy végtelenül lágy EVOO-tól elvárható. Kifejezetten ünnepi tétel, aki karácsonyig meghagyja, az vagy hős, vagy nem tudom mi : )

MIHEZ: főleg mártogatni, akár balzsamecettel vagy balzsamecet-gyönggyel. Persze mehet salátára, tésztára, paradicsomra, de ezzel főzni tényleg vétek. Ezt a tételt magában kell élvezni, méghozzá hamar, három-négy hónapon belüli felhasználással.

KISZERELÉS: 1 l üveg.

Leírás

KIFEJEZETTEN KÉRJÜK, CSAK AZOK RENDELJÉK MEG, AKIK ELŐJEGYEZTÉK ÉS ERRŐL VISSZAIGAZOLÁST IS KAPTAK. AZOKAT, AKIK NEM, VAGY KÉSŐN JEGYEZTÉK ELŐ, EBBŐL AZ OLAJBÓL SAJNOS NEM TUDJUK KISZOLGÁLNI.

TERMŐHELY, TERMELŐ: Aceites Artajo, Tudela-Fontellas, Navarra, Spanyolország. Miközben az 1780-as évek elején Spanyolország a perui indiánok utolsó nagy felkelését veri le, illetve az abszolutizmus kiépülésével Európa potmétere némileg elmozdul, a navarrai Tudelában egy család hivatalosan is bor- és olívaolaj-termelésre adja a fejét. Aztán elrepül kétszáz év, Maria Dolores Artajo és Fransisco Urzaiz korszerűsíti a régi malmot és átveszik a régi birtokot. Több ezer fát telepítenek az eddigi nem kevés mellé, így mára pontosan egy tucat fajta kb. 200.000 fájával bíbelődnek. A nagyobb számok törvénye évről évre ki is hozza nekik a csúcsot, a szakma (és szerény jómagam : )) megítélése szerint szépen lassan, de biztosan lépdelnek felfelé. Az ültetvények az Ebro mentén sorakoznak Fontellas környékén, így mondjuk ne csodálkozzunk, hogy a szüret és az olajkinyerés között kb. 2 óra telik el – ez valóban az előírt 24 órán belül történik. Külön említésre méltó, hogy fantasztikus dolgokat hoznak ki a koroneikiből, ami ugye egy görög fajta (nagyon jó neki ez a Navarra), illetve hogy kiválóan felmérve Dél-kelet-Navarra viszonyait, folyamatosan fel tudnak mutatni 4-5 kiváló tételt, mert minden évben más-más fajta ugrik ki a tizenkettőből. Eddig évente a manzanilla és a koroneiki látszik hosszú távon biztos befutónak – hozzáteszem, hogy ezek fiatal fák nagy vitalitással, és ugye a bakfisok még bírják az éjszakázást, meg a tempót… Literesbe palackoztatjuk, így kb. 35-40%-kal olcsóbb, mint fél literes üvegben. Régóta profik, régóta kedvenceink, régóta baszkok.

FAJTA:  100% BIO arbequina. ÚJ OLAJ, szüret ideje: 2019.október. Szűretlen, limitált kiadás.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: Hát ugye most ennek az egész leírásnak nincsen semmi értelme, tekintve, hogy aki erre a spéci tételre regisztrált, az így is, úgy is megveszi/elviszi, szóval mindenképpen kiderül. De mégis szpojlerezek egy kicsit :) Mivel ez az év legelső extra szüze (+ szűretlen és bio), igen erős olajmalom illatot áraszt, a friss olívapép utánozhatatlan bukéját, természetesen kiegészülve az arbequina nőies-zöldalmás jegyeivel, rengeteg friss búzafűvel és bizonyos fajta zöld paradicsommal.

ÍZ: na és az íze… Nos, mi is meglepődtünk, mert ez az év az Artajo szerint történelmi szüretet hozott, abból a szempontból biztosan, hogy gyermekien lágy, mosolygós tételt tudtak kihozni ebből az arbequinából. Nulla kesernye, és kb. annyi borsosság, ami egy végtelenül lágy EVOO-tól elvárható. Kifejezetten ünnepi tétel, aki karácsonyig meghagyja, az vagy hős, vagy nem tudom mi : )

MIHEZ: főleg mártogatni, akár balzsamecettel vagy balzsamecet-gyönggyel. Persze mehet salátára, tésztára, paradicsomra, de ezzel főzni tényleg vétek. Ezt a tételt magában kell élvezni, méghozzá hamar, három-négy hónapon belüli felhasználással.

KISZERELÉS: 1 l üveg.