FÉLIG-MEDDIG NYÁRI SZÜNET : )

webshop VIDÉK: 06.28.(H)-07.16.(P) a vidéki csomagküldés szünetel. Utolsó rendelésfelvétel vidékre: 06.24. Cs, utolsó csomagküldés vidékre: 06.25. P.

webshop BUDAPEST: 07.12.(H)-07.16.(P) a kiszállítás szünetel — ez még változhat…

BOLT POMÁZ: egész nyáron nyitva a szokásos nyitva tartás szerint.

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                                        Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. A boltban a maszkviselés kötelező. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Aroden Cladium Picudo 0,5 l.

Kategóriák: ,

 

Szikár, ultraerős olaj izgalmas, csupazöld gizgazos-salátás jegyekkel, rendes keserűséggel és csípősséggel. 100% picudo, 0,2% savtartalom. 0,5 l sötétített üveg.

4.700 Ft

9.400.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: az Aroden úgy prezentálja magát, hogy ők nem az üzletről szólnak, ők egy család. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a felmenők a XVI. század óta foglalkoznak olívaolaj-termeléssel, meg hogy az ültetvények a Sierras de la Subbetica Természetvédelmi Területen fekszenek (D.O.P. Priego de Córdoba körzetben), illetve, hogy Luis Torrestől 10 perc alatt többet tanultam a szakmáról, mint mindenkitől 10 év alatt, szóval akkor egy nagyon elhivatott és hiperkorrekt termelő képe rajzolódik ki. Persze segíti a helyzetet, hogy a Priego de Córdoba területét körbeölelő hegyek között egészen speciális a klíma, kifejezetten zöldebb és dúsabb a vegetáció, ami a jelentősen több, és jobban eloszló csapadéknak köszönhető. A klíma, a domborzat és a talajösszetétel együttesen ad olyan jellegzetes karaktert az itteni olívaolajnak, hogy nem csodálkozhatunk a védett eredetmegjelölésen, illetve azt se felejtsük el, hogy a „falu” másik végén egy olyan termelő döcögteti malmait, amelyik évek óta sorozatban ostromolja a világbajnoki címet, ez pedig a Venta del Barón termelője. Ám a méreteiben és álmaiban is sokkal kisebb Aroden is ott mozog a bajnokok élbolyában. Itt a picualon és az hojiblancán kívül a helyi autochton, de elég hisztis és kényes fajta, a picudo a nagy szám. A legtöbb fa 700 m tengerszint feletti magasságon terem, de 1000 méteren is vannak ültetvényeik. Számos fájuk 200 évnél is idősebb. A szüret általában november végéig lezajlik, csak egészen szokatlan időjárású években csúszik át egy része decemberre. Elég gyorsak: a válogatott bogyókból a malomba kerülést követően 2 órán belül olaj lesz.

FAJTA: 100% picudo -- ebben az évben nem az hojiblancára esett a választás.

SAVTARTALOM:  0,2º alatt

ILLAT: nyers krumplisság, persze levelek és füvek aprítva, korai tavasz növényisége meg a papsajt. Elég nyílegyenes ez a kissé szúrósan zöld buké, és ebből már simán sejthető az ízkarakter.

ÍZ: ami papsajt az illatában, az az első ízlelésnél is az, meg a salátatorzsa kesernyéje, de valahol a jégsaláta hűvös-vizes édessége is ott van. A picudo bizonyos években elég csonthéjas-faporos jellegű, de most ez nincs, azért is lett a kínálat része. Igaz, zöldalma sincs, sem paradicsomosság, cserébe ezer gizgaz, meg az összes elképzelhető salátaféle. Kesernyéje és intenzívebb borsossága alapján is mondhatjuk, hogy igencsak férfiasra sikerült, merevebb fajtaolaj, kissé olyan üzletemberes, tárgyilagos, nagyon érthető, célratörő, határozott. Nem hölgyeknek ajánlom.

MIHEZ: ami elbírja! Mint az extrém erős olajokat általában, ezt is vagy nagyon szelíd sajtokhoz javasoljuk (friss zöldfűszerrel, friss citromlével), vagy aki bírja az erőset, annak kenyérrel tunkolni, és persze mindenhez, ahol a könyörtelenül zöld ízekre szükség lehet: tésztához, paradicsomos salátákhoz stb. stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: az Aroden úgy prezentálja magát, hogy ők nem az üzletről szólnak, ők egy család. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a felmenők a XVI. század óta foglalkoznak olívaolaj-termeléssel, meg hogy az ültetvények a Sierras de la Subbetica Természetvédelmi Területen fekszenek (D.O.P. Priego de Córdoba körzetben), illetve, hogy Luis Torrestől 10 perc alatt többet tanultam a szakmáról, mint mindenkitől 10 év alatt, szóval akkor egy nagyon elhivatott és hiperkorrekt termelő képe rajzolódik ki. Persze segíti a helyzetet, hogy a Priego de Córdoba területét körbeölelő hegyek között egészen speciális a klíma, kifejezetten zöldebb és dúsabb a vegetáció, ami a jelentősen több, és jobban eloszló csapadéknak köszönhető. A klíma, a domborzat és a talajösszetétel együttesen ad olyan jellegzetes karaktert az itteni olívaolajnak, hogy nem csodálkozhatunk a védett eredetmegjelölésen, illetve azt se felejtsük el, hogy a „falu” másik végén egy olyan termelő döcögteti malmait, amelyik évek óta sorozatban ostromolja a világbajnoki címet, ez pedig a Venta del Barón termelője. Ám a méreteiben és álmaiban is sokkal kisebb Aroden is ott mozog a bajnokok élbolyában. Itt a picualon és az hojiblancán kívül a helyi autochton, de elég hisztis és kényes fajta, a picudo a nagy szám. A legtöbb fa 700 m tengerszint feletti magasságon terem, de 1000 méteren is vannak ültetvényeik. Számos fájuk 200 évnél is idősebb. A szüret általában november végéig lezajlik, csak egészen szokatlan időjárású években csúszik át egy része decemberre. Elég gyorsak: a válogatott bogyókból a malomba kerülést követően 2 órán belül olaj lesz.

FAJTA: 100% picudo -- ebben az évben nem az hojiblancára esett a választás.

SAVTARTALOM:  0,2º alatt

ILLAT: nyers krumplisság, persze levelek és füvek aprítva, korai tavasz növényisége meg a papsajt. Elég nyílegyenes ez a kissé szúrósan zöld buké, és ebből már simán sejthető az ízkarakter.

ÍZ: ami papsajt az illatában, az az első ízlelésnél is az, meg a salátatorzsa kesernyéje, de valahol a jégsaláta hűvös-vizes édessége is ott van. A picudo bizonyos években elég csonthéjas-faporos jellegű, de most ez nincs, azért is lett a kínálat része. Igaz, zöldalma sincs, sem paradicsomosság, cserébe ezer gizgaz, meg az összes elképzelhető salátaféle. Kesernyéje és intenzívebb borsossága alapján is mondhatjuk, hogy igencsak férfiasra sikerült, merevebb fajtaolaj, kissé olyan üzletemberes, tárgyilagos, nagyon érthető, célratörő, határozott. Nem hölgyeknek ajánlom.

MIHEZ: ami elbírja! Mint az extrém erős olajokat általában, ezt is vagy nagyon szelíd sajtokhoz javasoljuk (friss zöldfűszerrel, friss citromlével), vagy aki bírja az erőset, annak kenyérrel tunkolni, és persze mindenhez, ahol a könyörtelenül zöld ízekre szükség lehet: tésztához, paradicsomos salátákhoz stb. stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg