NYÁRI SZÜNET!

BOLT: 2019.július 1-8. (hétfőtől hétfőig) ZÁRVA; utolsó nyitva tartás: június 29. szombat, következő nyitás: július 9. kedd.

WEBSHOP: update: a webshop folyamatosan üzemel, csak (a hőség miatt) július 5. pénteken nem adunk fel csomagot.

Kedves igaziolivások!
Ahogy azt már az eddigi években megszokhattátok, a hőség miatt pénteken nem adunk fel csomagot. Nem lustaságból, hanem a ti érdeketekben, hogy meg ne főjön az olajotok. A rendeléseket viszont természetesen fogadjuk.

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

Val Paradiso Classico 0,5 l

Kategóriák: ,

 

Val Paradiso Classico. Elég széleskörűen használható, középintenzív házasítás környezettudatos szicíliai termelőtől. Biancolilla és Nocellara del Belice házasítás; 0,2% savtartalom. 0,5 l sötétített üveg.

Elfogyott

3.200 Ft

6.400.-/l

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Naro, Agrigento (Szicília), Olaszország. A Val Paradiso (kb. Paradicsomi Völgy, utalva a gyönyörű környezetre) majdnem négy évtizedes családi vállalkozás; kb. 31 000 fával vacakolnak (nocellara del belice, biancolilla, carolea, cerasuola, coratina) 200+100 hektáron. De ezek csak számok, mert ami valóban kiemeli őket a jó minőségű olívaolajat készítő termelők közül, az a szemlélet: annyira kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, hogy mind a malom, mind a kiszolgáló épületek energiaszükségletének 100%-át (!!) megújuló energiaforrásokból (saját napelemeikből és szélerőművükből) fedezik, így zéró károsanyag-kibocsátási rátát tudnak elérni. Gyakorlatilag minden palack megvásárlásával ehhez a harmadik évezredhez méltó tudatossághoz járulunk hozzá. Ez nekünk igen fontos szempont (egyébként ilyen szempontból kezet foghatnak a Suerte Altával).

FAJTA: Biancolilla és Nocellara del Belice házasítás

SAVTARTALOM: max. 0,2 %

ILLAT: érdekes, hogy a sokat idézett és fő illatjegyként meghatározott vágott füvesség a Val Paradiso esetében inkább az éretlen/félérett olajbogyó szétnyomásakor érezhető olajos bogyóhéjasság irányába tolódik, de ez teljesen rendben van így. Van még háncs, tépkedett olajfalevél, meg ilyenek : )

ÍZ: a bio változat ízében simán felismerhető a biancolilla ráérős, bogyóhúsos karaktere, de itt már simán szerephez jut a kesernyésebb, zöld harsányság a nocellarából, viszont sokat tompít rajta a házastárs, konkrétan bepuhítja. Ennek ellenére, hogy nem az édes gyümölcsösség, hanem a konkrétabb, nyers jegyek dominálnak, még így is egy nagyon korrekt szicíliainak tartom, nagyon jó áron, és érdemes összevetni Sabino Leonéék Io Vogliójával, ami ennél jóval intenzívebb. A Classico valóban nem akar többet egy megbízható termelői extra szűznél, viszont annál meg jobb. Semmi csipke, semmi zsabó – szóval klasszikus.

MIHEZ: minden, ami tészta; aztán semlegesebb levélsaláták, fehérbab, krumpli, halak, szárnyasok, és persze az örök klasszikus: paradicsom.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Naro, Agrigento (Szicília), Olaszország. A Val Paradiso (kb. Paradicsomi Völgy, utalva a gyönyörű környezetre) majdnem négy évtizedes családi vállalkozás; kb. 31 000 fával vacakolnak (nocellara del belice, biancolilla, carolea, cerasuola, coratina) 200+100 hektáron. De ezek csak számok, mert ami valóban kiemeli őket a jó minőségű olívaolajat készítő termelők közül, az a szemlélet: annyira kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, hogy mind a malom, mind a kiszolgáló épületek energiaszükségletének 100%-át (!!) megújuló energiaforrásokból (saját napelemeikből és szélerőművükből) fedezik, így zéró károsanyag-kibocsátási rátát tudnak elérni. Gyakorlatilag minden palack megvásárlásával ehhez a harmadik évezredhez méltó tudatossághoz járulunk hozzá. Ez nekünk igen fontos szempont (egyébként ilyen szempontból kezet foghatnak a Suerte Altával).

FAJTA: Biancolilla és Nocellara del Belice házasítás

SAVTARTALOM: max. 0,2 %

ILLAT: érdekes, hogy a sokat idézett és fő illatjegyként meghatározott vágott füvesség a Val Paradiso esetében inkább az éretlen/félérett olajbogyó szétnyomásakor érezhető olajos bogyóhéjasság irányába tolódik, de ez teljesen rendben van így. Van még háncs, tépkedett olajfalevél, meg ilyenek : )

ÍZ: a bio változat ízében simán felismerhető a biancolilla ráérős, bogyóhúsos karaktere, de itt már simán szerephez jut a kesernyésebb, zöld harsányság a nocellarából, viszont sokat tompít rajta a házastárs, konkrétan bepuhítja. Ennek ellenére, hogy nem az édes gyümölcsösség, hanem a konkrétabb, nyers jegyek dominálnak, még így is egy nagyon korrekt szicíliainak tartom, nagyon jó áron, és érdemes összevetni Sabino Leonéék Io Vogliójával, ami ennél jóval intenzívebb. A Classico valóban nem akar többet egy megbízható termelői extra szűznél, viszont annál meg jobb. Semmi csipke, semmi zsabó – szóval klasszikus.

MIHEZ: minden, ami tészta; aztán semlegesebb levélsaláták, fehérbab, krumpli, halak, szárnyasok, és persze az örök klasszikus: paradicsom.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg