+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Val Paradiso Classico 0,5 l

0 Reviews

3.200 Ft

Teljesen új szicíliai termelő új cucca.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Naro, Agrigento (Szicília), Olaszország. A Val Paradiso (kb. Paradicsomi Völgy, utalva a gyönyörű környezetre) majdnem négy évtizedes családi vállalkozás; kb. 31 000 fával vacakolnak (nocellara del belice, biancolilla, carolea, cerasuola, coratina) 200+100 hektáron. De ezek csak számok, mert ami valóban kiemeli őket a jó minőségű olívaolajat készítő termelők közül, az a szemlélet: annyira kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, hogy mind a malom, mind a kiszolgáló épületek energiaszükségletének 100%-át (!!) megújuló energiaforrásokból (saját napelemeikből és szélerőművükből) fedezik, így zéró károsanyag-kibocsátási rátát tudnak elérni. Gyakorlatilag minden palack megvásárlásával ehhez a harmadik évezredhez méltó tudatossághoz járulunk hozzá. Ez nekünk igen fontos szempont (egyébként ilyen szempontból kezet foghatnak a Suerte Altával).

FAJTA: Biancolilla és Nocellara del Belice házasítás

SAVTARTALOM: max. 0,2 %

ILLAT: érdekes, hogy a sokat idézett és fő illatjegyként meghatározott vágott füvesség a Val Paradiso esetében inkább az éretlen/félérett olajbogyó szétnyomásakor érezhető olajos bogyóhéjasság irányába tolódik, de ez teljesen rendben van így. Van még háncs, tépkedett olajfalevél, meg ilyenek : )

ÍZ: a bio változat ízében simán felismerhető a biancolilla ráérős, bogyóhúsos karaktere, de itt már simán szerephez jut a kesernyésebb, zöld harsányság a nocellarából, viszont sokat tompít rajta a házastárs, konkrétan bepuhítja. Ennek ellenére, hogy nem az édes gyümölcsösség, hanem a konkrétabb, nyers jegyek dominálnak, még így is egy nagyon korrekt szicíliainak tartom, nagyon jó áron, és érdemes összevetni Sabino Leonéék Io Vogliójával, ami ennél jóval intenzívebb. A Classico valóban nem akar többet egy megbízható termelői extra szűznél, viszont annál meg jobb. Semmi csipke, semmi zsabó – szóval klasszikus.

MIHEZ: minden, ami tészta; aztán semlegesebb levélsaláták, fehérbab, krumpli, halak, szárnyasok, és persze az örök klasszikus: paradicsom.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg