FÉLIG-MEDDIG NYÁRI SZÜNET : )

webshop VIDÉK: 06.28.(H)-07.16.(P) a vidéki csomagküldés szünetel. Utolsó rendelésfelvétel vidékre: 06.24. Cs, utolsó csomagküldés vidékre: 06.25. P.

webshop BUDAPEST: 07.12.(H)-07.16.(P) a kiszállítás szünetel — ez még változhat…

BOLT POMÁZ: egész nyáron nyitva a szokásos nyitva tartás szerint.

NYITVA TARTÁSHétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
                                        Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. A boltban a maszkviselés kötelező. Kérjük, legyetek türelemmel!

Évek óta nem emeltük a csomagküldés díjait. Az élelmiszerárak és a szolgáltatói díjak emelkedése miatt pár napja kénytelenek voltunk megemelni az ingyenes csomagküldéshez szükséges rendelési összeg alsó határát 30.000.- forintra; alatta a házhoz szállítási díj 1.800.- lett. Köszönjük a megértést.

Torremar Kaprigyümölcs 600 g üveg

Kategória:

 

A kapricserje termése enyhén ecetes-sós páclében. A kapribogyónál kevésbé sós; inkább az ecetes zöldbabra emlékeztet; nagyjából úgy szokás enni, mint a csemege olajbogyót.

2.500 Ft

4.170.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kaprigyümölcs nem kapribogyó. Míg a kapribogyó a cserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják (ezért is kell használat előtt átöblíteni), a kaprigyümölcs a növény termése, amelyet inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítanak.

ÖSSZETÉTEL: kaprigyümölcs, ecet, víz, só, tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

MIHEZ: a száras kaprigyümölcs különösen jól mutat tapastálakon, sajt, sonka, olajbogyó mellett, de tehetjük a szára nélkül salátába, a nagyobb szemeket akár félbevágva is (nagyon látványos, mert így látszanak a magok), vagy nagyobb, lapos tálon elrendezett salátához a tál szélére rakosgatva. Próbáljuk ki tésztaszószokban (szár nélkül, nagyobbacska darabokra vágva) vagy tálalás előtt a kész a tésztaétel tetejére téve, pizzán, lepénykenyéren stb.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kaprigyümölcs nem kapribogyó. Míg a kapribogyó a cserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják (ezért is kell használat előtt átöblíteni), a kaprigyümölcs a növény termése, amelyet inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítanak.

ÖSSZETÉTEL: kaprigyümölcs, ecet, víz, só, tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

MIHEZ: a száras kaprigyümölcs különösen jól mutat tapastálakon, sajt, sonka, olajbogyó mellett, de tehetjük a szára nélkül salátába, a nagyobb szemeket akár félbevágva is (nagyon látványos, mert így látszanak a magok), vagy nagyobb, lapos tálon elrendezett salátához a tál szélére rakosgatva. Próbáljuk ki tésztaszószokban (szár nélkül, nagyobbacska darabokra vágva) vagy tálalás előtt a kész a tésztaétel tetejére téve, pizzán, lepénykenyéren stb.