Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

MI EZ: a kaprigyümölcs nem kapribogyó. Míg a kapribogyó a cserje bimbójából készül, és mindig erősen sózva tartósítják (ezért is kell használat előtt átöblíteni), a kaprigyümölcs a növény termése, amelyet inkább savanyúságként, ecetes-sós lében tartósítanak.

ÖSSZETÉTEL: kaprigyümölcs, ecet, víz, só, tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

MIHEZ: a száras kaprigyümölcs különösen jól mutat tapastálakon, sajt, sonka, olajbogyó mellett, de tehetjük a szára nélkül salátába, a nagyobb szemeket akár félbevágva is (nagyon látványos, mert így látszanak a magok), vagy nagyobb, lapos tálon elrendezett salátához a tál szélére rakosgatva. Próbáljuk ki tésztaszószokban (szár nélkül, nagyobbacska darabokra vágva) vagy tálalás előtt a kész a tésztaétel tetejére téve, pizzán, lepénykenyéren stb.