Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: gordal. Óriás szemű, tömör húsú fajta. Az optimális gyümölcshús–mag arány miatt főleg csemegebogyó készül belőle.

ÖSSZETÉTEL: olajbogyó, víz, só, tejsav (E-270), antioxidáns: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) és nátrium-benzoát (E-211). (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: a gordal húsa tömör és harsogó, igazi pácolt, csemegebogyós ízek, kicsit almás-csemeguborkás karakter.