JÁRVÁNYHELYZET ALATTI NYITVA TARTÁS:

Hétfő-kedd-szerda-péntek: 9:00-17:00, csütörtök: hosszított nyitva tartás 9:00-19:00
Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

A fennálló járványhelyzet miatt továbbra sincs kóstolás. A boltban a maszkviselés kötelező. Kérjük, legyetek türelemmel!

Szokásunkhoz híven a téli fagyok miatt határozatlan ideig hétvégi csomagstopot vezetünk be, azaz péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a futárcég depójában megfagyjon.

 

Torremar Cuquillo 600 g üveg

Kategória:

 

Apró szemű, sötétlila színű, érett, vagyis omlós húsú bogyó erőteljes sós-fermentált alapkarakterrel, aszaltszilvás-vörösboros, füstös-camembert-es jegyekkel. Igazi tanult íz, főleg haladóknak.

1.900 Ft

3.167.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: cuquillo (Lechín de Granada), az egyik legízletesebb spanyol fajta. Ennek az apró szemű bogyónak a színe éretten sötétebb, mint a legtöbb más fajtáé: sötétlila, majdnem fekete, a húsa pedig általában puha és omlós.

ÖSSZETÉTEL (600 g-os üveg): olajbogyó, víz, só, savanyúságot szabályozó: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202). (Részletesen az E-számokról itt.)

MIRE SZÁMÍTSAK: apró szemű, viszonylag vékony húsú, közepesen puha, omlós, íze karakteres, érett (maduro), sós-fermentált, vörösboros, egy-egy szem a kissé kesernyés aszalt szilvára emlékeztet, más szemeknek kimondottan camembert-es jegyei vannak; igazi tanult íz.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: cuquillo (Lechín de Granada), az egyik legízletesebb spanyol fajta. Ennek az apró szemű bogyónak a színe éretten sötétebb, mint a legtöbb más fajtáé: sötétlila, majdnem fekete, a húsa pedig általában puha és omlós.

ÖSSZETÉTEL (600 g-os üveg): olajbogyó, víz, só, savanyúságot szabályozó: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202). (Részletesen az E-számokról itt.)

MIRE SZÁMÍTSAK: apró szemű, viszonylag vékony húsú, közepesen puha, omlós, íze karakteres, érett (maduro), sós-fermentált, vörösboros, egy-egy szem a kissé kesernyés aszalt szilvára emlékeztet, más szemeknek kimondottan camembert-es jegyei vannak; igazi tanult íz.