Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Torrevieja, Alicante tartomány, Valencia Autonóm Közösség. Az Aceitunas Torremar cég elődjét 1896-ban bizonyos Jerónimo de San Nicolás alapította. A vállalkozást fia, majd unokája vitte tovább, immár Aceitunas Torremar néven. A Torrevieja és Murcia határában fekvő két ültetvényükön maguk termesztik a többféle olajbogyót, amelyből a csemegebogyókat készítik. A cég a fenntartható mezőgazdaság elkötelezett híve; ökológiai lábnyomukat igyekeznek a minimálisra csökkenteni.

BOGYÓ FAJTÁJA: az aliñada annyit tesz: pácolt, fűszerezése pontosan olyan, mint a korábbi olajbogyónknak, az obregonnak, csak valamivel kisebb szemű, és szelídebb, kevésbé keserű. Az obregon pedig a gordal olajbogyó maduro, vagyis érett, barnás változata.

ÖSSZETÉTEL: hasított olajbogyó, víz, só, ecet, őrölt paprika, fokhagyma, babér, antioxidáns: citromsav (E-330), tartósítószer: kálium-szorbát (E-202) (Részletesen az E-számokról: itt)

MIRE SZÁMÍTSAK: szelídebb ízű, hasított zöld bogyó pirospaprikával, komoly mennyiségű fokhagymával, kevés ecettel, több babérral; remek pác, erős ízélmény. Az aliñada kevésbé keserű, kicsit közérthetőbb, mint a korábbi, azonos pácolású obregon.