Leírás

TERMELŐ: A Serramel családi vállalkozás. A család őse, Jorge Almeida Lima 1900-ban Quinta do Lameiróban kezdett méhészkedni. Dédunokái 1974-ben határozták el, hogy folytatják a családi hagyományt. Eleinte Quinta do Lameiróban, majd 1979-től Serra da Malcatában, a kelet‑portugáliai hegyvidéken 21 000 hektáron elterülő természetvédelmi területen, amely a súlyosan veszélyeztetett ibériai hiúz (Lynx pardinus) egyik utolsó élőhelye.

ÖSSZETÉTEL: 100% eukaliptuszméz. Az eukaliptuszmézhez a méhek a nektárt nem Serra da Malcatában, hanem Portugália nyugati partvidékén, Beira Litoral tartomány eukaliptuszerdeiben gyűjtik.

SZÍN: borostyán

ILLAT: gyantás, mentás, fenyős

ÍZ: kissé gyantás-fenyős karakter, szépen érződik rajta a mediterrán bozótos erdő

MIHEZ: magában, pácokhoz, sültekhez, frissítő italba, mindenekelőtt cukor helyett

KISZERELÉS: 500 g üveg