+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Sabino Leone La M’nenn 0,5 l. A bakfis.

0 Reviews

3.900 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Sabino Leone; Canosa di Puglia (Barletta-Andria-Trani, Puglia), Olaszország. A Leone család elég régóta dolgozik a mezőgazdaságban, és ezt egész jól kamatoztatta az olívászat felé fordulásban – gyorsan nőttek fel néhány év alatt a legjobb dél-olaszok közé.  Az ismertebb, nagynevű és nívós pugliai olívászatok  tornyainak árnyékából már simán kiléptek, és most még korrekt árakon dolgoznak. A Cerignolától délre és Andriától nyugatra (illetve a bitang, 2018-as egyik világlegjobbja Crudo termőterületétől kb. 70 km-re) fekvő birtok valamivel több, mint harmincezer fája között vannak évszázados Coratinák és fiatalabb Frantoio, Peranzana és Carolea fajták.  A tételeiket vakteszten szúrtuk ki (hogy máshogy), zászlós olajaikat viszont borsos áruk miatt nem tartjuk. Jó nevű, korrekt termelő, patent olajokkal. Egyébként meg elég beszédes, hogy Sabino Leone a saját gazdaságára úgy tekint, mint egy szabóságra, ahol a legnagyobb figyelmet a részletekre fordítják.

FAJTA: 100% frantoio. A La M’Nenn a helyi dialektusban azt jelenti: ’gyerek’ vagy ’kislány,’ utalva arra, hogy ez a toszkán eredetű olívafajta, a frantoio korán érik. Mivel szeptember-október fordulóján már nagyjából szüretelhető, a többi fajtánál előbb elkészül belőle az olaj is.

DÍJAK: tucatnyi nemzetközi díj, egyebek között  Flos Olei 2017: 96 pont. Bővebben a díjaikról itt lehet olvasni.

SAVTARTALOM: max. 0,17%

ILLAT: az első pillanatos nyers, zöld héjasság mellett rögtön itt valami citrusvirág is jelentkezik, és persze zöld mandulahéj.

ÍZ: pár másodpercig nagyon szép zöldalmahéj, aztán jön némi vadrukkola, zöldbúzaszár és a többi. Valójában a zöldmandula és a zöldalma uralja rengeteg üdeséggel. Szép, egyenes, kiegyensúlyozott ez a „lyány”, de azért nagyon hamar odamar, viszont nem veszélyes, csak nagyon kevés keserűséget okoz, de ennyi kell és feledhető és gyorsan gyógyul : ) Szeressétek.

MIHEZ: szelídebb ízű salátákhoz, halhoz, fehér húsokhoz, a termelő szerint zöldséglevesekhez, zöldséghez, sült halhoz, friss paradicsommal készült tésztákhoz, csokoládés édességekhez.

KISZERELÉS: 0,5 l üveg