+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Sabino Leone La Berafatt 0,5 l. A szépség.

0 Reviews

3.900 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Sabino Leone; Canosa di Puglia (Barletta-Andria-Trani, Puglia), Olaszország. A Leone család elég régóta dolgozik a mezőgazdaságban, és ezt egész jól kamatoztatta az olívászat felé fordulásban – gyorsan nőttek fel néhány év alatt a legjobb dél-olaszok közé.  Az ismertebb, nagynevű és nívós pugliai olívászatok  tornyainak árnyékából már simán kiléptek, és most még korrekt árakon dolgoznak. A Cerignolától délre és Andriától nyugatra (illetve a bitang, 2018-as egyik világlegjobbja Crudo termőterületétől kb. 70 km-re) fekvő birtok valamivel több, mint harmincezer fája között vannak évszázados Coratinák és fiatalabb Frantoio, Peranzana és Carolea fajták.  A tételeiket vakteszten szúrtuk ki (hogy máshogy), zászlós olajaikat viszont borsos áruk miatt nem tartjuk. Jó nevű, korrekt termelő, patent olajokkal. Egyébként meg elég beszédes, hogy Sabino Leone a saját gazdaságára úgy tekint, mint egy szabóságra, ahol a legnagyobb figyelmet a részletekre fordítják.

FAJTA: 100% carolea. A La Berafatt a helyi dialektusban azt jelenti: ’szépség,’ amivel a Calabriában és Basilicatában (illetve Szicíliában és Pugliában is) honos Carolea fajta fájának megjelenésére céloznak, nem alaptalanul, mert gyakran magas termete, formája és eleganciája igencsak szemet gyönyörködtető. Emlegetik még Becco (o Muso) di Corvo, Verdella, Nicastrese, Calabrese és Catanzerese neveken is.

DÍJAK: tucatnyi nemzetközi díj, egyebek között  Flos Olei 2017: 96 pont. Bővebben a díjaikról itt lehet olvasni.

SAVTARTALOM: max. 0,15%

ILLAT: zöld mandula, persze a szokásos és a profi olajoknál már megszokott nyers, zöld illat mellett. Van azért bőven ott éretlen banán is…

ÍZ: őszintén, alig van időnk elmélkedni a fantasztikus almamagos, barackmagos, banános, sőt Leonéék szerint paradicsomleveles és kakukkfüves ízjegyeken, ugyanis kb. 3-4 másodperc alatt megérkezik ennek a szépségnek a borsossága, ami kezdők számára simán erősen csíp. Szóval, aki nem szokott hozzá ehhez, annak La Berafatt hölgy olyan olaszosan tépi meg a garatot, mint Sergio Leone a részeg díszletest…

MIHEZ: szelídebb ízű salátákhoz, halhoz, fehér húsokhoz, a termelő szerint könnyed mártásokhoz, tésztaszószokhoz

KISZERELÉS: 0,5 l üveg