+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Rosmaninho Gourmet Madural D.O.P. 0,5 l

0 Reviews

4.500 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Valpaços (Trás-os-Montes, Portugália), Cooperativa de Olivicultores de Valpaços. Az 1951-ben alapított szövetkezetről nem gondolták volna a salazari diktatúra napernyője alatt melózó tagok, hogy kicsit több mint fél évszázad múltán már nemcsak hogy kiadványokban fogják méltatni az olívaolajokat, de az ő olajuk is szerepelni fog egy ilyenben, nem is akárhogyan. A Flos Olei olajkatalógusban évek óta 95 pont körül állnak, 2016-ban a legjobb ár-érték arányú csúcsolajat adták a világnak, 2018-ban pedig 96 pontot kapott a cobrançosájuk. Terem náluk még verdeal, madural és persze galega (utóbbi galíciai, vagyis gallo-kelta eredetre utal). A kb. félmillió fával vacakoló csapat minden bizonnyal Portugália legjobb termelője, ha összesítésről van szó. Mi két-három termelőt tartunk nyilván, akikkel nagyon nehéz együtt dolgozni, már ami a kommunikációt illeti, vagy a hatékonyságot: ők köztük vannak : ) Északiak, félig kelták, alig beszélnek, de baromi jókat csinálnak.

FAJTA: 100% madural. A termelő olívásza, José Ventura által csak „Ferrarinak” titulált Madural az egyik legelegánsabb, legkiegyensúlyozottabb csúcsolajunk.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: illatban nem is annyira a már-már csípős zöldfüvesség jelentkezik (ami egyébként nem lenne baj), hanem inkább paradicsom, articsóka, zöld banán, és még valami, ami a hűvösebb Észak-Portugália olajait nagyon egyedivé teszi. Talán… körte.

ÍZ: ugyanaz a virágporos-körtés puhaság, mint illatban, és még valami a nyers burgonyafélék hűvösségéből, persze az elmaradhatatlan borsossággal. A többi csúcsolajhoz képest enyhének számít; talán nem meglepő, hogy mind kiegyensúlyozottságában, mint eleganciájában az ugyancsak portugál Cabeçóhoz áll a legközelebb.

MIHEZ: halhoz, garnélához, gyümölcsökkel készült salátákhoz, friss sajtokhoz, szelídebb szósszal készült tésztákhoz.

DÍJAK:

Flos Olei 2016: TOP 20, a termelő prémium házasítása 2016-ban elnyerte a világ legjobb ár-érték arányú csúcsolaja díjat, és 95 pontot kapott. De pont ez nincs nálunk, mert szerintünk a Cobrançosa és a Madural sokkal jobban sikerült ; )

Flos Olei 2018: 96 pontot kapott a cobrançosájuk.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg díszdobozban.