+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Rosmaninho Premium Cobrancosa 02 KICSI

Rosmaninho Gourmet Cobrançosa D.O.P. A Kobra.

0 Reviews

4.500 Ft

Visszatért egy régi nagy kedvencünk, most új kiszerelésben.

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Valpaços (Trás-os-Montes, Portugália), Cooperativa de Olivicultores de Valpaços, több nemzetközi díj és elismerés birtokosa, 2016-ban a legjobb ár-érték arányú csúcsolaj készítője.

FAJTA: 100% cobrançosa. Egy régi-új tétel, és ahogy a visszatérőknél elvárható, mindig új arcát mutatja. A mostani kínálatunkban az egyik legkiugróbb karakterrel rendelkező olaj. Ha a Madural a Ferrari, akkor ez a Maserati. 2017-re Guszti ezt az olajukat tartja esélyesnek a Flos Olei pontozására.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: nyers spenót, és mellette valami izgalmas virágosság, mintha snidling virága lenne.

ÍZ: zöld, persze, zöld, de ahogy az illatából sejteni lehet, kiütköznek benne a nem megszokott, idegen jegyek — mintha még az Atlantikum jó értelemben vett algás-óceános, sós-kesernyés friss jegyeit is érezni lehetne. Egyébként pedig erőteljes keserűség és csípősség, csak erős idegzetűeknek. De aki bírja az erőset, azt nagy jutalom várja a végén: elképesztően növényi ízek; olyan izgalmas,  hogy mostanában ez lett az egyik kedvencünk.

MIHEZ: ami elbírja! Jó erős olaj, ezért karakteres zöldségekkel, húsokkal párosítsuk, vagy próbáljuk ki a másik véglettel: garnélarákkal, szelíd, tejszínes ízű sajtokkal (mozzarella, haloumi, vagy a sósabb feta), és persze kötelezően friss paradicsommal.

DÍJAK: Flos Olei 2016: TOP 20, a termelő prémium házasítása 2016-ban elnyerte a világ legjobb ár-érték arányú csúcsolaja díjat, és 95 pontot kapott. De pont ez a házasításuk nincs nálunk, mert szerintünk idén a Cobrançosa és a Madural sokkal jobban sikerült : )

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg díszdobozban. Igen, jól olvastátok: hosszú évek után végre sikerült félliteresben kérni, így gazdaságosabb lett, pedig még díszdobozt is kapott.