+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

*****

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS:

BOLT:

Dec. 16. szombat 10-13 és KIVÉTELESEN 16-19

Dec. 23. szombat 10-13

ZÁRVA 2017. dec. 24. vasárnaptól 2018. jan. 8. hétfőig. NYITÁS 2018. jan. 9. kedd.

WEBSHOP:

Csomagot utoljára 2017. dec. 21-én, csütörtökön adunk fel (pénteki kézbesítéssel). Utána legközelebb 2018. jan. 8. hétfőn kezdjük el feldolgozni a rendeléseket.

*****

 

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Portucale-citromos-2-KICSI

Portucale szűretlen citromos olívaolaj

0 Reviews

1.500 Ft

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Vineves, Fátima, Portugália. Virgulino Neves teljesen más területről érkezett az olívaolaj-szektorba. Eleinte helyi termelőkkel összefogva dolgozott, majd saját ültetvényeket vásárolt, és saját termelésű olajait Portucale néven jelent meg saját olajával. Nemrég pedig a minőséget biztosító saját olajmalommal koronázta meg ezt az evolúciós folyamatot. Az átalakulás tökéletesen sikerült: évek óta követjük a szakmai pályafutását, az idén pedig már egészen komoly tételekkel tudott jelentkezni. A hatodik ikszben egy ilyen átalakulás már egészen komoly elhivatottságot jelent.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A Vineves galega bogyóval dolgozik, ami elég szelíd alap ahhoz, hogy érvényesülni engedje az ízesítőanyagok saját karakterét. Ebben az esetben 85% galega olajbogyóhoz 15% saját birtokról származó, kezeletlen héjú citromot adnak.

MIHEZ: gyümölcsturmixba illatosításnak és dúsításnak, gyümölcssalátákra, citromtortára, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), panna cottára, egy kiskanállal kevert tésztás süteményekbe. Vagy friss citromlével, narancslével halhoz, rákhoz, sőt cékla-, cukkini-, sárgarépasalátára, vagy zúzott fokhagymával, aprított friss petrezselyemmel kikeverve halak kísérőjeként. De megér egy próbát izgalmas új pestókban, olajbogyókrémekben, szendvicskrémekben is.

KISZERELÉS: 250 ml üveg