Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Vineves, Fátima, Portugália. Virgulino Neves teljesen más területről érkezett az olívaolaj-szektorba. Eleinte helyi termelőkkel összefogva dolgozott, majd saját ültetvényeket vásárolt, és saját termelésű olajait Portucale néven jelent meg saját olajával. Nemrég pedig a minőséget biztosító saját olajmalommal koronázta meg ezt az evolúciós folyamatot. Az átalakulás tökéletesen sikerült: évek óta követjük a szakmai pályafutását, az idén pedig már egészen komoly tételekkel tudott jelentkezni. A hatodik ikszben egy ilyen átalakulás már egészen komoly elhivatottságot jelent.

FAJTA: 100% koroneiki. A Vineves újabban már Portugáliában nem honos fajtákkal is dolgozik, ennek az egyik eredménye ez a kitűnő koroneiki. Portugáliából még nem volt koroneikink, nagyon büszkék vagyunk rá, és reméljük, hogy ez még csak a kezdet.

SAVTARTALOM: 0,3º

ILLAT: illatában kevésbé a füvesség, inkább a koroneiki édessége dominál, a Mediterráneumban az évjáratra mindenütt jellemző szárazságból adódó enyhe kérgességgel.

ÍZ: abszolút ott van a koroneikire jellemző enyhén virágos-füves karakter, de kóstoláskor azért csak kijön a korai szüretek enyhe borsossága

MIHEZ: az enyhe és a közepes intenzitás határán mozgó karaktere miatt bármihez. Pont olyan jellegű, hogy a szelíd dolgokból a legjobbat hozza ki, de az erős ízekkel is elbír.

KISZERELÉS: 0,5 l díszüveg