Leírás

KI KÉSZÍTI: Viblance, Magyarország. A magyar csapat kézműves módszerekkel készít granolákat és egészséges nassolnivalókat, hosszú távú terveik között pedig szerepel egy csomóféle vegán, adalékmentes dolog előállítása is. A granolájuk -- mint erre külön felhívják a figyelmet -- hazai fejlesztésű termék, amely magyar munkaerő foglalkoztatásával, kisüzemi keretek között készül.

MI EZ: granola = dúsított ropogós müzli, pontosabban egy pirított és általában édesített müzlikeverék. Az alapját gabonapelyhek adják (nem a reggelizőpelyheknek nevezett, extrudált, cukrozott termékekre gondolunk, hanem igazi gabonapelyhekre); ezt dúsítják diófélékkel, aszalt gyümölcsökkel, aztán valamilyen zsiradékkal és/vagy valamilyen édesítőanyaggal, esetleges fűszerekkel is keverve, sütőben megpirítják. Ettől kapja azt a ropogós állagot és azt a süteményes ízt, amitől sokkal-sokkal finomabb, mint egy natúr, nyers müzli, miközben ugyanolyan egészséges. Különösen mivel a Viblance granolája nem pálmazsírral és társaival, hanem a mi extra szűz olívaolajunkkal készül.

ÖSSZETEVŐK: gluténmentes zabpehely, 100%-os almasűrítmény, bio agávé szirup, alma (9%), kókuszpehely, napraforgómag, törökmogyoró, extra szűz olívaolaj (Valle de Ricote Coupage), mandula, só, fűszerek. Mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószertől, színezéktől és állati eredetű összetevőktől mentes, gluténmentes, vegán termék.

Allergének: csonthéjasokat tartalmaz, illetve szezámmagot is felhasználó üzemben készül.

MIHEZ: alapértelmezésben reggelire natúr joghurttal + gyümölccsel, esetleg tejjel vagy növényi tejjel, de ha úgy alakul az élet (márpedig úgy szokott alakulni), akkor lehet belőle egészséges nassolnivaló is.

KISZERELÉS: 250 g