+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

*****

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS:

BOLT:

Dec. 16. szombat 10-13 és KIVÉTELESEN 16-19

Dec. 23. szombat 10-13

ZÁRVA 2017. dec. 24. vasárnaptól 2018. jan. 8. hétfőig. NYITÁS 2018. jan. 9. kedd.

WEBSHOP:

Csomagot utoljára 2017. dec. 21-én, csütörtökön adunk fel (pénteki kézbesítéssel). Utána legközelebb 2018. jan. 8. hétfőn kezdjük el feldolgozni a rendeléseket.

*****

 

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

OleoElvira Loaime 01

OleoElvira Loaime 0,5 l

0 Reviews

3.500 Ft

Új holmi, méghozzá igazi ritkaság: széles körben használható olaj egyedi csomagolásban, veszélyeztetett bogyófajtából.

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: TERMŐHELY, TERMELŐ: A termelő neve, az OleoElvira Granada egykori nevére, Elvirára utal. A várost valószínűleg a keltibér turdulus törzs alapította Ihveris néven. Iliberis néven már a rómaiak tették regionális központtá a Kr.e. I. században. Elvira néven a Kr. u. VIII. századtól, a muszlim hódítás után említik; központja még később tolódott át korábbi külvárosa, Granada területére – amelyről mai nevét is kapta. Az OleoElvira több, a granadai térségre jellemző, autochton fajtával dolgozik; ilyen például a nevesebb lucio, amely 10 000 hektáron, valamint a kevésbé ismert loaime, amely mindössze 6000 hektáron terem.

FAJTA: 100% loaime. A granadai régió egyedülállóan ritka, autochton fajtája, amely csak ezen a környéken terem. A Granadai Egyetem tanulmánya szerint az egész világon kizárólag Granadától északra, mindössze 6.000 hektáron termesztik. Az Ibériai-félszigetre eredetileg az arab hódítók hozták be, mára azonban a kihalás veszélye fenyegeti. Szakmai szempontból a bogyófajta révén igazi ritkaságnak számít, karaktere miatt viszont széles körben használható.

SAVTARTALOM: 0,5º

ILLAT: füves-fakérges alapillat diós jegyekkel

ÍZ:  füves-kérges alapkarakter vajas-diós jegyekkel, enyhe kesernyésséggel, a végén enyhe és nem tartós borsossággal.

MIHEZ: enyhe-közepes intenzitása miatt éppen ideális olaj mártogatni, és persze ugyanezért használható vegyes zöldsalátákhoz, a nagyon karakteres szószok kivételével szinte mindenféle tésztához, sajtokhoz, fehér húsokhoz, halakhoz, sült zöldséghez való mártogatókhoz.

KISZERELÉS:  0,5 l sötétített üveg egyedülálló díszcímkével