NYÁRI SZÜNET!

BOLT: 2019.július 1-8. (hétfőtől hétfőig) ZÁRVA; utolsó nyitva tartás: június 29. szombat, következő nyitás: július 9. kedd.

WEBSHOP: 2019. június 28-július 7. (péntektől vasárnapig) SZÜNETEL; utolsó csomagfeladás: június 27. csütörtök, következő csomagfeladás: július 8. hétfő.

Kedves igaziolivások!
Ahogy azt már az eddigi években megszokhattátok, a hőség miatt pénteken nem adunk fel csomagot. Nem lustaságból, hanem a ti érdeketekben, hogy meg ne főjön az olajotok. A rendeléseket viszont természetesen fogadjuk.

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

O-Med Picual 0,5 l

Kategóriák: ,

 

Modern családi olívászat prémium olaja az intenzívebb vonalról: robusztus zöldparadicsomos alapkarakter érezhető keserűséggel, erőteljesebb borsossággal. 100% picual, max. 0,2% savtartalom. 0,5 l átlátszó üveg UV-sugárzás elleni védőréteggel.

4.100 Ft

8.200.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Venchipa SL, Ácula, Spanyolország. Granadától dél-nyugati irányban, az Alhambrától kb. ötórai gyaloglással elérhető. Hát ez a termőterület tényleg a Sierra Nevada oldalában található, úgy negyven kilométerre tőle síparadicsom is van, éppen ezért a mogorvább telek jellemzőek itt – a nyár viszont baromi forró. Az O-Med igazi harmadik évezredbeli családi olívászat, mivel mindössze 2000 óta működik, 200 hektáron 40.000 fa. Ez még rendben is van, ahogy attól sem kell hasra esni a prémium extra szüzek világában, hogy nitrogén alatt tartják az olajat, és a visszamaradó mag elégetésével pl. a malom energiaellátását segítik. De az már döfi, hogy az olajkinyerés során 20 Celsius fok alatt marad az olívapaszta…

Ja, és van egy nagyon patent fejlesztésük. Ugye a fényoxidáció miatt az extra szüzeket nem szokás áttetsző, azaz víztiszta üvegpalackba tölteni (csak az olyan vérprofik engedhetik meg maguknak, mint a Venta del Barón, vagy a Fuenroble, és ők is csak a sötét díszdoboz miatt), viszont szerették volna, ha látszik az olaj színe. Ezért fogták a normál üvegpalackokat és bevonták UV-sugárzás elleni védőréteggel.  Évek óta ostromolják az élbolyt, ott vannak az ajtóban, elhivatottak, kitartóak és kompromisszummentesek: komoly esélyük van egy-két éven belül végleg megvetni a lábukat a legjobbak legjobbjai között. Mondjuk azért a picualjuk 2017-ben a Mario Solinason elhozta a közepesen zöld gyümölcsösség kategóriában az első díjat…

Még valami: 2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa.)

FAJTA: 100% picual. Szüret: 2017. október utolsó hete.

SAVTARTALOM: 0,2 alatt

ILLAT: harmadik szippantásra jön ki a paradicsomszár vagy a zöldparadicsom, és a kifogástalan minőségű krumpli hámozás közben felszabaduló illata.

ÍZ: elsőre olyan, mintha menta is volna ott mentaíz nélkül, mondjuk keserűmandulásan. Kimondottan robosztus, a kesernye után komótosan jön a torokizzító, de jóleső csípés, inkább parázslás. Nagyon profi tétel, és akárcsak az arbequinájuk esetében, itt is szépen kiugrik az éretlen olajbogyó karaktere, csak még a polifenolok is dolgoznak. Hasonlóan páncélos, mint az általunk sokat és titokban magasztalt Fuenroble, mégis már a bátrabbaknak, és az (igazi : )) olívaolajat alaposabban ismerőknek lesz jó választás.

MIHEZ: fejes- vagy madársalátára, paradicsomra, brokkolihoz, zöldbabhoz, lencséhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztára, sajtokhoz, zöldségköretekhez, rizshez

KISZERELÉS: 0,5 l üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Venchipa SL, Ácula, Spanyolország. Granadától dél-nyugati irányban, az Alhambrától kb. ötórai gyaloglással elérhető. Hát ez a termőterület tényleg a Sierra Nevada oldalában található, úgy negyven kilométerre tőle síparadicsom is van, éppen ezért a mogorvább telek jellemzőek itt – a nyár viszont baromi forró. Az O-Med igazi harmadik évezredbeli családi olívászat, mivel mindössze 2000 óta működik, 200 hektáron 40.000 fa. Ez még rendben is van, ahogy attól sem kell hasra esni a prémium extra szüzek világában, hogy nitrogén alatt tartják az olajat, és a visszamaradó mag elégetésével pl. a malom energiaellátását segítik. De az már döfi, hogy az olajkinyerés során 20 Celsius fok alatt marad az olívapaszta…

Ja, és van egy nagyon patent fejlesztésük. Ugye a fényoxidáció miatt az extra szüzeket nem szokás áttetsző, azaz víztiszta üvegpalackba tölteni (csak az olyan vérprofik engedhetik meg maguknak, mint a Venta del Barón, vagy a Fuenroble, és ők is csak a sötét díszdoboz miatt), viszont szerették volna, ha látszik az olaj színe. Ezért fogták a normál üvegpalackokat és bevonták UV-sugárzás elleni védőréteggel.  Évek óta ostromolják az élbolyt, ott vannak az ajtóban, elhivatottak, kitartóak és kompromisszummentesek: komoly esélyük van egy-két éven belül végleg megvetni a lábukat a legjobbak legjobbjai között. Mondjuk azért a picualjuk 2017-ben a Mario Solinason elhozta a közepesen zöld gyümölcsösség kategóriában az első díjat…

Még valami: 2013-ben az O-Med egyike volt az alapítóinak a QvExtra! nevű, csúcstermelőkből álló nemzetközi szervezetnek, amelynek célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségbiztosítás szigorítása. A QvExtra mind organoleptikus, mind kémiai paraméterekben sokkal szigorúbb feltételeket szab az olívaolaj-minősítésben, mint a nemzetközi olívaolaj-tanács (az IOC). (További QvExtra tagok az igaziolivánál: Suerte Alta, Venta del Barón, Casas de Hualdo, Oleoestepa.)

FAJTA: 100% picual. Szüret: 2017. október utolsó hete.

SAVTARTALOM: 0,2 alatt

ILLAT: harmadik szippantásra jön ki a paradicsomszár vagy a zöldparadicsom, és a kifogástalan minőségű krumpli hámozás közben felszabaduló illata.

ÍZ: elsőre olyan, mintha menta is volna ott mentaíz nélkül, mondjuk keserűmandulásan. Kimondottan robosztus, a kesernye után komótosan jön a torokizzító, de jóleső csípés, inkább parázslás. Nagyon profi tétel, és akárcsak az arbequinájuk esetében, itt is szépen kiugrik az éretlen olajbogyó karaktere, csak még a polifenolok is dolgoznak. Hasonlóan páncélos, mint az általunk sokat és titokban magasztalt Fuenroble, mégis már a bátrabbaknak, és az (igazi : )) olívaolajat alaposabban ismerőknek lesz jó választás.

MIHEZ: fejes- vagy madársalátára, paradicsomra, brokkolihoz, zöldbabhoz, lencséhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztára, sajtokhoz, zöldségköretekhez, rizshez

KISZERELÉS: 0,5 l üveg