+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Miccio marokkoi fekete bogyo foto 02 KICSI

Marokkói aszalt fekete olajbogyó 250 g műa. tálca

0 Reviews

800 Ft

Elfogyott

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Le Olive Miccio; Terzigno, (Campania, Nápoly), Olaszország. A kisváros egészen konkrétan a Vezúv lábánál fekszik – a termelő meg a kráter felé az utolsó utcában működik. Az 1912‑ben alapított családi vállalkozás ma is a Miccio család tulajdonában van, a negyedik generáció hagyományos receptekkel, ugyanakkor modern technológiával dolgozik. Ezt a bogyót Marokkóban szedik, és ott készítik.

BOGYÓ FAJTÁJA: beldi, egy marokkói fajta, amelyet jellemzően pont így: szárazpácban szoktak eltenni.

ÖSSZETÉTEL: aszalt fekete olajbogyó, só, napraforgóolaj. (A termelő szerint azért nem olívaolajat kap végül, mert hűtőbe téve az olívaolaj megdermedne az olajbogyón, és az nem mutatna jól – egyébként pont ebből a megfontolásból sokan döntenek a szotyiolaj mellett, sajnos.)

Figyelem! Ez az olajbogyó szárazpácban van eltéve, de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja – ez egy ilyen recept.

MIRE SZÁMÍTSAK: sósszájúak előnyben, mert a marokkói aszalt fekete bogyó sós. Komolyan sós. Állagra aszalt szilvás, ízre jellegzetesen kesernyés-aszaltbogyós, izgalmas sós‑fermentált karakterű — és mint mondtuk, nagyon sós.

MIHEZ: pont a sóssága miatt nem is annyira magában, csemegebogyóként szokás fogyasztani, hanem inkább salátákban vagy ragukban (pl. tagine-ban, azaz lassú tűzön készült marokkói raguban, vagy egyéb mediterrán egytálételekben). Ugyanis, ha egytálételben, vagy  tésztaszószban a többi hozzávalóval együtt pároljuk, a sózás nagy részét helyettesítjük vele, ráadásul így az olajbogyószemek is megszívják magukat a finom szafttal, és pont kellemesen puhák lesznek. Szóval mihez jó: ragukhoz, egytálételekhez, tésztaszószokhoz, salátákhoz (andalúz vagy marokkói narancssalátához), kuszkuszos dolgokhoz, quinoasalátához, stb. stb.  

És hogy benne van a magja? Persze. A Földközi-tenger mellékén nem verik az asztalt, ha nem magozott bogyót kapnak, simán kiteszik a magokat a tányér szélére.

ELTARTHATÓSÁG: Felbontás után hűtőben tárolandó.

KISZERELÉS (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg):

250 g fóliázott műanyag tálca