Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; hatvan éve indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem elsőosztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából, valamint az aromás fűszernövényekből olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A Masrojana arbequina olajjal dolgozik, ami elég szelíd alap ahhoz, hogy érvényesülni engedje az ízesítőanyagok saját karakterét.

ÖSSZETÉTEL: extra szűz olívaolaj (arbequina), rozmaring

MIHEZ: bárányhoz, vörös húsokhoz, diós-fokhagymás vagy éppen paradicsomos tésztaszószokhoz, mártogatókhoz (pl. lencsekrémhez), érlelt sajtok tetejére vagy szelíd sajtok pácolásához, sült paprikához (sherryecettel!), krémlevesek tetejére.

KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg