Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; hatvan éve indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequinba fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem elsőosztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A Masrojana arbequina olajjal dolgozik, ami elég szelíd alap ahhoz, hogy érvényesülni engedje az ízesítőanyagok saját karakterét.

ÖSSZETÉTEL: extra szűz olívaolaj (arbequina), narancs

MIHEZ: turmixokba illatosításnak és dúsításnak, gyümölcssalátákra, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), igazi vaníliapudingra, panna cottára, csokis-fűszeres sütik tetejére, brownie vagy csokis muffin tésztájába, egy cseppel a kávéra vagy téli forró csokira, de mindenképpen érdemes kipróbálni friss citromlével halhoz, rákhoz, sült vagy párolt zöldségekhez (sült céklához, vajban pirított zellerhez), sárgarépasalátára citromlével, stb. stb.

KISZERELÉS: 250 ml sötétített üveg, ÚJ CÍMKÉVEL