NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!
Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

La Masrojana PIKÁNS Gordal olajbogyó 430 g üveg

Kategória:

 

Óriás szemű, kemény húsú, jól harapható, alapvetően „nyers”, olívás ízű, enyhébben sózott csemegebogyó; akárcsak a La Masrojana manzanillájánál, itt sem annyira a tejsavasság, hanem inkább egyfajta citrusos savanykásság érződik rajta. Ez a csípős nem az a csípős: ne számítsunk őrült csípősségre, csak egy kis enyhe pikánsságra. Csak magos változatban kapható, sima és enyhén csípős ízben. Nettó lecsöpögtetett súly: 430 g, üvegben.

1.500 Ft

3.488.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. 1977‑ben Barcelonától délnyugatra, a tarragónai El Masroigban egy család az addigi mezőgazdálkodását rendezett vállalkozássá alakította és megszületett a La Masrojana, mint brand (ugyanebben az évben született meg, csak éppen Budapesten, Tóth Guszti is, hogy 2006-ban majd megalapítsa az igaziolivát : J). Azért néhány évtizednek el kellett telni kupálódással, fejlesztéssel, stb., viszont a lokális és klimatikus adottságok annyira jók ott Katalóniában, hogy igazából csak olyan apró dolgokat kell szem előtt tartani, mint korrektség, hatékonyság és elhivatottság (a három ritkán tetten érhető emberi erény, együttesen meg pláne). Az ezredforduló környékén a La Masrojana ráncfelvarráson esett át a dizájnt és a termékeket illetően, aztán 2017-ben teljesen megújultak – reméljük, ebben mi is benne voltunk, mert mi elég sokszor mondtuk nekik, hogy változtassanak címkéket. Szóval a környéken ugye dominál az arbequina, tehát az olaj ebből készül, és jellemzően édes, lágy, nőies, diós, egyszóval jól hozza azt a katalán világot, amit kell. Durva történelmi borvidékek (pl. Priorat) szomszédságában olívászkodnak, az olaj mellett nagyon jó olajbogyóik és patéik is vannak, az ízesített olajokról nem is szólva. 2019-re vonatkozóan pedig érdemes tudni, hogy arbequinájuk helyettesíti (és jobban, mint gondoltuk) a navarrai Artajo 6-ost.

BOGYÓ FAJTÁJA: gordal

ÖSSZETÉTEL: zöld gordal olajbogyó, szárított guindilla paprika, víz, só, tejsav.

MIRE SZÁMÍTSAK: óriás szemű, kemény húsú, jól harapható, alapvetően „nyers”, olívás ízű, enyhébben sózott csemegebogyó; akárcsak a La Masrojana manzanillájánál, itt sem annyira a tejsavasság, hanem inkább egyfajta citrusos savanykásság érződik rajta. Ez a csípős nem az a csípős: ne számítsunk őrült csípősségre, csak egy kis enyhe pikánsságra. Csak magos változatban kapható, sima és enyhén csípős ízben.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 430 g üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. 1977‑ben Barcelonától délnyugatra, a tarragónai El Masroigban egy család az addigi mezőgazdálkodását rendezett vállalkozássá alakította és megszületett a La Masrojana, mint brand (ugyanebben az évben született meg, csak éppen Budapesten, Tóth Guszti is, hogy 2006-ban majd megalapítsa az igaziolivát : J). Azért néhány évtizednek el kellett telni kupálódással, fejlesztéssel, stb., viszont a lokális és klimatikus adottságok annyira jók ott Katalóniában, hogy igazából csak olyan apró dolgokat kell szem előtt tartani, mint korrektség, hatékonyság és elhivatottság (a három ritkán tetten érhető emberi erény, együttesen meg pláne). Az ezredforduló környékén a La Masrojana ráncfelvarráson esett át a dizájnt és a termékeket illetően, aztán 2017-ben teljesen megújultak – reméljük, ebben mi is benne voltunk, mert mi elég sokszor mondtuk nekik, hogy változtassanak címkéket. Szóval a környéken ugye dominál az arbequina, tehát az olaj ebből készül, és jellemzően édes, lágy, nőies, diós, egyszóval jól hozza azt a katalán világot, amit kell. Durva történelmi borvidékek (pl. Priorat) szomszédságában olívászkodnak, az olaj mellett nagyon jó olajbogyóik és patéik is vannak, az ízesített olajokról nem is szólva. 2019-re vonatkozóan pedig érdemes tudni, hogy arbequinájuk helyettesíti (és jobban, mint gondoltuk) a navarrai Artajo 6-ost.

BOGYÓ FAJTÁJA: gordal

ÖSSZETÉTEL: zöld gordal olajbogyó, szárított guindilla paprika, víz, só, tejsav.

MIRE SZÁMÍTSAK: óriás szemű, kemény húsú, jól harapható, alapvetően „nyers”, olívás ízű, enyhébben sózott csemegebogyó; akárcsak a La Masrojana manzanillájánál, itt sem annyira a tejsavasság, hanem inkább egyfajta citrusos savanykásság érződik rajta. Ez a csípős nem az a csípős: ne számítsunk őrült csípősségre, csak egy kis enyhe pikánsságra. Csak magos változatban kapható, sima és enyhén csípős ízben.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 430 g üveg