***ÜNNEPI NYITVA TARTÁS: 2019.08.19-20. hétfő-kedd ZÁRVA. Nyitás: 2019.08.21. szerda 10:00***

Kedves igaziolivások!
Ahogy azt már az eddigi években megszokhattátok, a legnagyobb kánikulában a hőség miatt pénteken nem adunk fel csomagot. Nem lustaságból, hanem a ti érdeketekben, hogy meg ne főjön az olajotok. A rendeléseket viszont természetesen fogadjuk.

NAGYON KÖZÉRDEKŰ! 2019-ben a GLS futárszolgálat jelentős áremelést hajt végre. Mi a termékeink árát nem szeretnénk emelni, a megemelkedett csomagküldési díjat nem építjük be a palackárba. Így a következőt választottuk: a csomagküldési díjat 25.000. forint fölötti rendelésnél tudjuk átvállalni, az az alatti rendeléseket pedig 1.500.- forintért küldjük ki. Ha tudtok, rendeljetek többen közösen. Az új díjszabás febr.11.hétfőtől lépett életbe. Megértéseteket köszönjük.

La Masrojana PIKÁNS Gordal olajbogyó 430 g üveg

Kategória:

 

Óriás szemű, kemény húsú, jól harapható, alapvetően „nyers”, olívás ízű, enyhébben sózott csemegebogyó; akárcsak a La Masrojana manzanillájánál, itt sem annyira a tejsavasság, hanem inkább egyfajta citrusos savanykásság érződik rajta. Ez a csípős nem az a csípős: ne számítsunk őrült csípősségre, csak egy kis enyhe pikánsságra. Csak magos változatban kapható, sima és enyhén csípős ízben. Nettó lecsöpögtetett súly: 430 g, üvegben.

1.500 Ft

3.488.- / kg
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. 1977‑ben Barcelonától délnyugatra, a tarragónai El Masroigban egy család az addigi mezőgazdálkodását rendezett vállalkozássá alakította és megszületett a La Masrojana, mint brand (ugyanebben az évben született meg, csak éppen Budapesten, Tóth Guszti is, hogy 2006-ban majd megalapítsa az igaziolivát : J). Azért néhány évtizednek el kellett telni kupálódással, fejlesztéssel, stb., viszont a lokális és klimatikus adottságok annyira jók ott Katalóniában, hogy igazából csak olyan apró dolgokat kell szem előtt tartani, mint korrektség, hatékonyság és elhivatottság (a három ritkán tetten érhető emberi erény, együttesen meg pláne). Az ezredforduló környékén a La Masrojana ráncfelvarráson esett át a dizájnt és a termékeket illetően, aztán 2017-ben teljesen megújultak – reméljük, ebben mi is benne voltunk, mert mi elég sokszor mondtuk nekik, hogy változtassanak címkéket. Szóval a környéken ugye dominál az arbequina, tehát az olaj ebből készül, és jellemzően édes, lágy, nőies, diós, egyszóval jól hozza azt a katalán világot, amit kell. Durva történelmi borvidékek (pl. Priorat) szomszédságában olívászkodnak, az olaj mellett nagyon jó olajbogyóik és patéik is vannak, az ízesített olajokról nem is szólva. 2019-re vonatkozóan pedig érdemes tudni, hogy arbequinájuk helyettesíti (és jobban, mint gondoltuk) a navarrai Artajo 6-ost.

BOGYÓ FAJTÁJA: gordal

ÖSSZETÉTEL: zöld gordal olajbogyó, szárított guindilla paprika, víz, só, tejsav.

MIRE SZÁMÍTSAK: óriás szemű, kemény húsú, jól harapható, alapvetően „nyers”, olívás ízű, enyhébben sózott csemegebogyó; akárcsak a La Masrojana manzanillájánál, itt sem annyira a tejsavasság, hanem inkább egyfajta citrusos savanykásság érződik rajta. Ez a csípős nem az a csípős: ne számítsunk őrült csípősségre, csak egy kis enyhe pikánsságra. Csak magos változatban kapható, sima és enyhén csípős ízben.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 430 g üveg

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig, (Tarragona, Katalónia), Spanyolország. 1977‑ben Barcelonától délnyugatra, a tarragónai El Masroigban egy család az addigi mezőgazdálkodását rendezett vállalkozássá alakította és megszületett a La Masrojana, mint brand (ugyanebben az évben született meg, csak éppen Budapesten, Tóth Guszti is, hogy 2006-ban majd megalapítsa az igaziolivát : J). Azért néhány évtizednek el kellett telni kupálódással, fejlesztéssel, stb., viszont a lokális és klimatikus adottságok annyira jók ott Katalóniában, hogy igazából csak olyan apró dolgokat kell szem előtt tartani, mint korrektség, hatékonyság és elhivatottság (a három ritkán tetten érhető emberi erény, együttesen meg pláne). Az ezredforduló környékén a La Masrojana ráncfelvarráson esett át a dizájnt és a termékeket illetően, aztán 2017-ben teljesen megújultak – reméljük, ebben mi is benne voltunk, mert mi elég sokszor mondtuk nekik, hogy változtassanak címkéket. Szóval a környéken ugye dominál az arbequina, tehát az olaj ebből készül, és jellemzően édes, lágy, nőies, diós, egyszóval jól hozza azt a katalán világot, amit kell. Durva történelmi borvidékek (pl. Priorat) szomszédságában olívászkodnak, az olaj mellett nagyon jó olajbogyóik és patéik is vannak, az ízesített olajokról nem is szólva. 2019-re vonatkozóan pedig érdemes tudni, hogy arbequinájuk helyettesíti (és jobban, mint gondoltuk) a navarrai Artajo 6-ost.

BOGYÓ FAJTÁJA: gordal

ÖSSZETÉTEL: zöld gordal olajbogyó, szárított guindilla paprika, víz, só, tejsav.

MIRE SZÁMÍTSAK: óriás szemű, kemény húsú, jól harapható, alapvetően „nyers”, olívás ízű, enyhébben sózott csemegebogyó; akárcsak a La Masrojana manzanillájánál, itt sem annyira a tejsavasság, hanem inkább egyfajta citrusos savanykásság érződik rajta. Ez a csípős nem az a csípős: ne számítsunk őrült csípősségre, csak egy kis enyhe pikánsságra. Csak magos változatban kapható, sima és enyhén csípős ízben.

KISZERELÉS: (töltőtömeg, azaz nettó lecsöpögtetett tömeg): 430 g üveg