+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***04.21-én szombaton munkanap van, ezért 10:00-13:00-ig és 14:00-18:00-ig tartunk nyitva.***

Kedves igaziolivások,
2018. április 2-től egy nem túl népszerű, de szükséges lépést kellett megtennünk, amit már így is régóta halogattunk és nagyon vonakodtunk tőle. A GLS csomagküldések díját eddig 16.000 Ft-os rendelések fölött mi álltuk, de már így sem igazán érte meg. Az utóbbi 7-8 év alatt lezajlott, nem egy esetben összesen 90-100%-os termelői áremelésekhez képest mi annak csak felét-kétharmadát emeltük, így nagy kieséseink lettek. Ez év április 1-től a csomagküldő cég is egységesen árat emel. Mivel továbbra is ugyanazt a minőséget és ugyanazt a szolgáltatást akarjuk adni (és fogjuk is), nem verhetjük át magunkat tovább. Ezért mostantól a csomagküldési díjat mi csak 20.000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén tudjuk átvállalni. Ezen kívül semmi sem változik 🙂
Mi tudjuk, hogy a háttérkörülményekhez képest ez a legkorrektebb és legméltányosabb döntés, reméljük, hogy ezt Ti is így gondoljátok. Köszönjük a megértést.
Tóth Guszti és az igazioliva csapata

La Laguna Coupage 1 l foto KICSI

La Laguna Coupage 1 l. Nagyszerűen andalúz.

0 Reviews

3.500 Ft

Elfogyott

Teljesen új cucc, és nagyon szeretjük. Létezik kisebb kiszerelésben és prémium házasításban is.

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Sucesores de Hermanos López igazi andalúz csúcstermelő: ezen a néven 1978 óta van a piacon, de az eredeti családi gazdaság már 1845-ben elindult egy kicsi, alig egyhektáros ültetvénnyel; azóta a hatodik generáció viszi az üzletet. Az Antonio López Ortiz által 1918-ban épített első saját olajsajtolót mára nulla vízfelesleggel működő modern, integrált gazdasággá alakították. Az ültetvényeket Córdobától délre, Luque és Córdoba tartomány területén találjuk; a fák zömmel a Sierras Subbéticas Nemzeti Park lábánál terülnek el. Itt találkozik a két legnagyobb andalúz olívaolaj-termő vidék: Jaén (a picual bogyó termővidéke) és Córdoba (az hojiblanca hazája). Ehhez a két fajtához adnak harmadikként egy, a Baéna körzet eredetvédelmi jelzésével ellátott fajtát: ez a picuda vagy carrasqueña, amely a termelő szerint a világ egyik legkülönlegesebb olaját adja. Büszkeségük a Morellana vonal, amely a 2015-16-os szezonban a világ legjobb bio olívaolaja lett, valamint a La Laguna vonal, amelyben a hétköznapibb Coupage-t és a különlegesebb Selectát kínálják.

FAJTA: picuda, picual, hojiblanca. A La Laguna vonal, amelyet immár húsz éve hozott létre a termelő, a természetvédelmi területen fekvő Laguna del Salobral vagy más néven Laguna del Conde öbölről kapta a nevét.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: zöldséges-füves alapillat feketeribizlis jegyekkel

ÍZ: mint az illatánál: zöldséges-füves alapkarakter feketeribizlis jegyekkel, közepes keserűséggel, határozott borsossággal. Az átlagházasításokkal ellentétben (amelyek a felhasználóbarátság jegyében készülnek) itt nem a könnyen és mindenki számára érthető és elfogadható karakterre mentek rá. Füvességében és éretlen zöld jegyeiben magasan az Aroden alap extra szüze fölött jár; ha lehet ilyet mondani, akkor nagyszerűen andalúz: egyszerre tudja a zöldes kesernyét, a füvességet, a paradicsomosságot és a hétköznapiságot, de annál azért klasszisokkal több; ami még ennél is több, az már a La Laguna Selecta.

Aki nyomon követte az igazioliva tételeit, és szerette a Casas de Hualdo egykori ötliteresbe palackozott picualját, és az egyedülállóan feketeribizlis karakterű CampoSurt, annak ez a vonal ízleni fog.

MIHEZ: tésztákhoz, salátákhoz, paradicsomhoz, vörös húsokhoz, érett sajtokhoz, sós fehérsajtokhoz, erős alapolajnak vagy erős salátás olajnak

KISZERELÉS: 1 l fémkanna