+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

La Laguna Coupage 1 l. Nagyszerűen andalúz.

0 Reviews

3.600 Ft

Elfogyott

Teljesen új cucc, és nagyon szeretjük. Létezik kisebb kiszerelésben és prémium házasításban is.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Sucesores de Hermanos López igazi andalúz csúcstermelő: ezen a néven 1978 óta van a piacon, de az eredeti családi gazdaság már 1845-ben elindult egy kicsi, alig egyhektáros ültetvénnyel; azóta a hatodik generáció viszi az üzletet. Az Antonio López Ortiz által 1918-ban épített első saját olajsajtolót mára nulla vízfelesleggel működő modern, integrált gazdasággá alakították. Az ültetvényeket Córdobától délre, Luque és Córdoba tartomány területén találjuk; a fák zömmel a Sierras Subbéticas Nemzeti Park lábánál terülnek el. Itt találkozik a két legnagyobb andalúz olívaolaj-termő vidék: Jaén (a picual bogyó termővidéke) és Córdoba (az hojiblanca hazája). Ehhez a két fajtához adnak harmadikként egy, a Baéna körzet eredetvédelmi jelzésével ellátott fajtát: ez a picuda vagy carrasqueña, amely a termelő szerint a világ egyik legkülönlegesebb olaját adja. Büszkeségük a Morellana vonal, amely a 2015-16-os szezonban a világ legjobb bio olívaolaja lett, valamint a La Laguna vonal, amelyben a hétköznapibb Coupage-t és a különlegesebb Selectát kínálják.

FAJTA: picuda, picual, hojiblanca. A La Laguna vonal, amelyet immár húsz éve hozott létre a termelő, a természetvédelmi területen fekvő Laguna del Salobral vagy más néven Laguna del Conde öbölről kapta a nevét.

SAVTARTALOM: 0,2º

ILLAT: zöldséges-füves alapillat feketeribizlis jegyekkel

ÍZ: mint az illatánál: zöldséges-füves alapkarakter feketeribizlis jegyekkel, közepes keserűséggel, határozott borsossággal. Az átlagházasításokkal ellentétben (amelyek a felhasználóbarátság jegyében készülnek) itt nem a könnyen és mindenki számára érthető és elfogadható karakterre mentek rá. Füvességében és éretlen zöld jegyeiben magasan az Aroden alap extra szüze fölött jár; ha lehet ilyet mondani, akkor nagyszerűen andalúz: egyszerre tudja a zöldes kesernyét, a füvességet, a paradicsomosságot és a hétköznapiságot, de annál azért klasszisokkal több; ami még ennél is több, az már a La Laguna Selecta.

Aki nyomon követte az igazioliva tételeit, és szerette a Casas de Hualdo egykori ötliteresbe palackozott picualját, és az egyedülállóan feketeribizlis karakterű CampoSurt, annak ez a vonal ízleni fog.

MIHEZ: tésztákhoz, salátákhoz, paradicsomhoz, vörös húsokhoz, érett sajtokhoz, sós fehérsajtokhoz, erős alapolajnak vagy erős salátás olajnak

KISZERELÉS: 1 l fémkanna