+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Don Gil SPEC HOJI 0,5 l foto KICSI

La Aldea de Don Gil Hojiblanco Special Selection. Csillagos.

0 Reviews

3.400 Ft

Tudnivalók

Limitált kiadás, számozott palackok. Összesen 900 palack készült.

TERMŐHELY, TERMELŐ: Az Aroden családi vállalkozás; a család ősei a XVI. század óta foglalkoznak olívaolaj-termeléssel a Sierras de la Subbetica Természetvédelmi Területen, amely a Priego de Cordoba eredetvédelmi körzetben fekszik. A térségben a klíma, a domborzat, a talajösszetétel és az időjárás egyedi kombinációja ad utánozhatatlan karaktert az itt termesztett picudo és hojiblanca fáknak, amelyeknek olaja alapvetően eltér ugyanezen fajták más terroiron termett olajától. A legtöbb fájuk 700 m tengerszint feletti magasságon terem, de 1000 méteren is vannak ültetvényeik. Számos fájuk 200 évnél is idősebb. A szüretelést korán: október utolsó hete és november eleje között végzik. A bogyókat válogatják, és a fáról való leválasztást követően 2 (azaz két) órán belül sajtolják.

FAJTA: 100% válogatott hojiblanca – ugyanaz a bogyófajta, mint amiből a díjnyertes Cladium készül, csak ehhez az olajhoz az eredeti, néhány hektáros családi ültetvényről szüretelnek.

SAVTARTALOM:  0,1º 

ILLAT, ÍZ: a Cladiummal majdnem hajszálpontosan megegyező lenne, ha nem lenne még zöldebb, még növényibb. Egyetlen hibája a szerény külső : )

MIHEZ:  Mindenféle erős dologhoz passzol, karakteres ízű zöldségekhez, vörös húsokhoz, bárányhoz, de alá lehet tenni durvább raguknak is, még a vadhússal készülteknek is. Vagy épp ellenkezőleg: társítsuk kontrasztként szelíd sajtokhoz, szelíd zöldségekhez.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg