+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***04.21-én szombaton munkanap van, ezért 10:00-13:00-ig és 14:00-18:00-ig tartunk nyitva.***

Kedves igaziolivások,
2018. április 2-től egy nem túl népszerű, de szükséges lépést kellett megtennünk, amit már így is régóta halogattunk és nagyon vonakodtunk tőle. A GLS csomagküldések díját eddig 16.000 Ft-os rendelések fölött mi álltuk, de már így sem igazán érte meg. Az utóbbi 7-8 év alatt lezajlott, nem egy esetben összesen 90-100%-os termelői áremelésekhez képest mi annak csak felét-kétharmadát emeltük, így nagy kieséseink lettek. Ez év április 1-től a csomagküldő cég is egységesen árat emel. Mivel továbbra is ugyanazt a minőséget és ugyanazt a szolgáltatást akarjuk adni (és fogjuk is), nem verhetjük át magunkat tovább. Ezért mostantól a csomagküldési díjat mi csak 20.000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén tudjuk átvállalni. Ezen kívül semmi sem változik 🙂
Mi tudjuk, hogy a háttérkörülményekhez képest ez a legkorrektebb és legméltányosabb döntés, reméljük, hogy ezt Ti is így gondoljátok. Köszönjük a megértést.
Tóth Guszti és az igazioliva csapata

Romano Picholine 0,5 l uj foto KICSI

Frantoio Romano Picholine 0,5 l

0 Reviews

4.500 Ft

Elfogyott

Hozzánk is beköszöntek az olaszok; ez itt egy díjnyertes termelő erős olaja haladóknak.

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Romanóék ízig-vérig nápolyiak, kinézetre, temperamentumra, olajra. Tuti, hogy a családból valaki ismer valakit, akinek az egyik bátyja ismer egy embert, akinek az unokatesója a Camorrának dolgozik : ) Nápolytól keletre – jó címe lenne egy maffiakönyvnek, de Benevento, illetve Ponte tényleg kb. 70 km-re északkeletre van Nápolytól, gyakorlatilag Campania közepén. Az olívászat alapításának évét kiemelkedő eleganciával választották ki, többek között Monet, Rodin, Csajkovszkij és Zola születési évében, 1840-ben – legalábbis ők innen datálják a Frantoio Romano működését (Arany János 23 éves volt). Ma már a negyedik generáció keze olajos minden nap, és az elismerő szakmai kritikák a kitartó és fejlődő munkának szólnak. Hat hektáron 1600 fát gondoznak, tehát elég kicsik (vö. Basilippo: kis, andalúz családi birtok 5000 fával) A helyi fajtákon kívül (ortice, picholine) északiakat is termesztenek, mint a frantoio és a leccino (utóbbi a frantoio egyik porzója). A mértéktelen olasz hamisítások miatt ők is kényszerből jelzik néhány tételük palackján, hogy 100% Italiano. Évek óta agyondíjazzák őket, ők pedig kiemelkedően jó árakat szabnak a minőséghez – mármint olasz viszonylatban : )

FAJTA: 100% picholine. A picholine (ejtsd: pisolíne) hazája eredetileg Languedoc, Provence, de több országban is elterjedt, mivel csemegebogyóként nagyívű karriert futott be. Minthogy a fiatal fák a legkisebb fagyra is érzékenyek (1956-ban pl. egy -20°C alatti februárt 6 millió fa sínylette meg), meghálálják a délebbi, pl. campaniai telepítéseket.

DÍJAK: New York-i Nemzetközi Olívaolaj-verseny 2015, 2016: aranyérem

SAVTARTALOM: 0,16 %

PEROXIDSZÁM: 4,2

POLIFENOL: 957 mg/kg (!!) Kiemelkedően magas polifenoltartalom.

ILLAT: harsogóan zöld, citrusos-cickafarkos, gyógynövényes illat; szinte már itt érezni a keserűséget

ÍZ: na, ez egy jó korai szüret: rángatós, kesernyés, pofozós, erőteljes, igazából tizennyolcas karikás. Nem mainstream, nem az angolkisasszonyok kedvence. Férfias, száraz odaverős, csettintős. Nagyon erős olaj zölddiós-füves, sőt páfrányos-zsurlós jegyekkel, erőteljes keserűséggel és csípősséggel.

MIHEZ: héjában sült krumplihoz, főtt krumplihoz, krumplipüré tetejére, fetához, fehérsajtokhoz, friss sajtokhoz, lazachoz, csirkéhez, cukkinihez és szelíd ízű zöldségekhez, laskagombához és más szelíd ízű gombákhoz, persze paradicsomhoz, stb., stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg