+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

Finca la Torre narancsos foto KICSI

Finca la Torre narancsos olívaolaj 250 ml díszüveg díszdobozban

0 Reviews

3.600 Ft

A Finca la Torre készíti a 2016-os Flos Olei katalógus szerint a világ legjobb olívaolaját, és nyilván ugyanilyen minőségben készülnek az ízesített olajaik is. Biodinamikus gazdálkodásból származik, Demeter minősítés.

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Camino Finca la Torre (Málaga), Andalúzia, Spanyolország. A fiatal, 1998-ban alakult olívászat mintegy 230 hektáron gazdálkodik; a kivételes szépségű ültetvény területén egy i.e. 3. századi római olajmalom romjai is megtekinthetők.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A Finca la Torre az ízesített olajait a díjnyertes, korán szüretelt, tehát elég erőteljes hojiblancájából készíti Demeter minősítésű, vagyis biodinamikus gazdálkodásban termett narancs héjával együtt sajtolva. Ez azért különösen bevállalós döntés, mert az ízesített olajokat általában szelíd alappal készítik, hogy ne az olívaolaj karcossága, hanem az ízesítőanyag domináljon. A Finca la Torre citromos olaja viszont erős.

MIRE SZÁMÍTSAK: nem is annyira narancsos, mint inkább izgalmas mandarinos karakter. Mint a frissen hámozott narancs vagy mandarin, a héjban levő illóolajok minden erejével és friss kesernyéjével. Olyan az íze, mint az igazi narancs vagy mandarin illóolaj illata, ha ilyen képzavarral élhetünk. Szóval aki a szelídebb, édesebb narancsosságot kedveli, annak inkább a La Masrojana narancsos olaját ajánljuk.

MIHEZ: gyümölcsturmixba illatosításnak és dúsításnak, gyümölcssalátákra, kakaós-csokis kevert tésztás süteményekbe, egyéb csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra). Vagy friss citromlével, narancslével halhoz, rákhoz, balzsamecettel cékla-, cukkini-, sárgarépasalátára, sült céklához, grillezett sárgarépához, esetleg zúzott fokhagymával, aprított friss petrezselyemmel kikeverve halak kísérőjeként. De megér egy próbát izgalmas új pestókban, olajbogyókrémekben, szendvicskrémekben is.

KISZERELÉS: 250 ml díszüveg, díszdobozban   3.600.-

DEMETER MINŐSÍTÉS: A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. A biodinamikus gazdálkodásról még többet a kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.