+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***04.21-én szombaton munkanap van, ezért 10:00-13:00-ig és 14:00-18:00-ig tartunk nyitva.***

Kedves igaziolivások,
2018. április 2-től egy nem túl népszerű, de szükséges lépést kellett megtennünk, amit már így is régóta halogattunk és nagyon vonakodtunk tőle. A GLS csomagküldések díját eddig 16.000 Ft-os rendelések fölött mi álltuk, de már így sem igazán érte meg. Az utóbbi 7-8 év alatt lezajlott, nem egy esetben összesen 90-100%-os termelői áremelésekhez képest mi annak csak felét-kétharmadát emeltük, így nagy kieséseink lettek. Ez év április 1-től a csomagküldő cég is egységesen árat emel. Mivel továbbra is ugyanazt a minőséget és ugyanazt a szolgáltatást akarjuk adni (és fogjuk is), nem verhetjük át magunkat tovább. Ezért mostantól a csomagküldési díjat mi csak 20.000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén tudjuk átvállalni. Ezen kívül semmi sem változik 🙂
Mi tudjuk, hogy a háttérkörülményekhez képest ez a legkorrektebb és legméltányosabb döntés, reméljük, hogy ezt Ti is így gondoljátok. Köszönjük a megértést.
Tóth Guszti és az igazioliva csapata

Finca la Torre narancsos foto KICSI

Finca la Torre narancsos olívaolaj 250 ml díszüveg díszdobozban

0 Reviews

3.600 Ft

A Finca la Torre készíti a 2016-os Flos Olei katalógus szerint a világ legjobb olívaolaját, és nyilván ugyanilyen minőségben készülnek az ízesített olajaik is. Biodinamikus gazdálkodásból származik, Demeter minősítés.

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Camino Finca la Torre (Málaga), Andalúzia, Spanyolország. A fiatal, 1998-ban alakult olívászat mintegy 230 hektáron gazdálkodik; a kivételes szépségű ültetvény területén egy i.e. 3. századi római olajmalom romjai is megtekinthetők.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem első osztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A Finca la Torre az ízesített olajait a díjnyertes, korán szüretelt, tehát elég erőteljes hojiblancájából készíti Demeter minősítésű, vagyis biodinamikus gazdálkodásban termett narancs héjával együtt sajtolva. Ez azért különösen bevállalós döntés, mert az ízesített olajokat általában szelíd alappal készítik, hogy ne az olívaolaj karcossága, hanem az ízesítőanyag domináljon. A Finca la Torre citromos olaja viszont erős.

MIRE SZÁMÍTSAK: nem is annyira narancsos, mint inkább izgalmas mandarinos karakter. Mint a frissen hámozott narancs vagy mandarin, a héjban levő illóolajok minden erejével és friss kesernyéjével. Olyan az íze, mint az igazi narancs vagy mandarin illóolaj illata, ha ilyen képzavarral élhetünk. Szóval aki a szelídebb, édesebb narancsosságot kedveli, annak inkább a La Masrojana narancsos olaját ajánljuk.

MIHEZ: gyümölcsturmixba illatosításnak és dúsításnak, gyümölcssalátákra, kakaós-csokis kevert tésztás süteményekbe, egyéb csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra). Vagy friss citromlével, narancslével halhoz, rákhoz, balzsamecettel cékla-, cukkini-, sárgarépasalátára, sült céklához, grillezett sárgarépához, esetleg zúzott fokhagymával, aprított friss petrezselyemmel kikeverve halak kísérőjeként. De megér egy próbát izgalmas új pestókban, olajbogyókrémekben, szendvicskrémekben is.

KISZERELÉS: 250 ml díszüveg, díszdobozban   3.600.-

DEMETER MINŐSÍTÉS: A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. A biodinamikus gazdálkodásról még többet a kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.