+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

*****

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS:

BOLT:

Dec. 16. szombat 10-13 és KIVÉTELESEN 16-19

Dec. 23. szombat 10-13

ZÁRVA 2017. dec. 24. vasárnaptól 2018. jan. 8. hétfőig. NYITÁS 2018. jan. 9. kedd.

WEBSHOP:

Csomagot utoljára 2017. dec. 21-én, csütörtökön adunk fel (pénteki kézbesítéssel). Utána legközelebb 2018. jan. 8. hétfőn kezdjük el feldolgozni a rendeléseket.

*****

 

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

finca-la-torre-citromos-olaj-foto-kicsi

Finca la Torre citromos olívaolaj 250 ml díszüveg díszdobozban

0 Reviews

3.600 Ft

A Finca la Torre készíti a 2016-os Flos Olei katalógus szerint a világ legjobb olívaolaját, és nyilván ugyanilyen minőségben készülnek az ízesített olajaik is. Biodinamikus gazdálkodásból származik, Demeter minősítés.

Tudnivalók

A Finca la Torre készíti a 2016-os Flos Olei katalógus szerint a világ legjobb olívaolaját, és nyilván ugyanilyen minőségben készülnek az ízesített olajaik is. Biodinamikus gazdálkodásból származik, Demeter minősítés.

TERMŐHELY, TERMELŐ: Camino Finca la Torre (Málaga), Andalúzia, Spanyolország. A fiatal, 1998-ban alakult olívászat mintegy 230 hektáron gazdálkodik; a kivételes szépségű ültetvény területén egy i.e. 3. századi római olajmalom romjai is megtekinthetők.

MI EZ: ami a normális ízesített olajoknál az alap: nem középrossz olajból, aromával készülnek, hanem elsőosztályú olívaolajból, magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolva — ettől a citrusok héjából és magjából is olyan illóolajok kerülnek az olajba, amelyeket utólagos ízesítéssel képtelenség utánozni. A Finca la Torre az ízesített olajait a díjnyertes, korán szüretelt, tehát elég erőteljes hojiblancájából készíti, biocitrom héjával együtt sajtolva. Ez azért különösen bevállalós döntés, mert az ízesített olajokat általában szelíd alappal készítik, hogy ne az olívaolaj karcossága, hanem az ízesítőanyag domináljon. A Finca la Torre citromos olaja viszont erős.

MIRE SZÁMÍTSAK: brutálisan, megdöbbentően, mindent elsöprően citromos!! Pontosan mint a frissen reszelt citromhéj, annak minden erejével és friss kesernyéjével. Olyan az íze, mint az igazi citrom illóolaj illata, ha ilyen képzavarral élhetünk. Szóval aki a szelídebb, édesebb citromosságot kedveli, annak inkább a Portucale citromos olaját ajánljuk.

MIHEZ: gyümölcsturmixba illatosításnak és dúsításnak, gyümölcssalátákra, citromtortára, csokoládés dolgokhoz (fagylaltra, pudingra), panna cottára, citromos piskótába vagy kevert tésztás süteményekbe. Vagy friss citromlével, narancslével halhoz, rákhoz, fehérborecettel cékla-, cukkini-, sárgarépasalátára, esetleg szezámmaggal szárzellerhez; citromos-csirkés / diós-rozmaringos / tejszínes-bazsalikomos tésztákhoz; zúzott fokhagymával, aprított friss petrezselyemmel kikeverve halak kísérőjeként. De megér egy próbát izgalmas új pestókban, olajbogyókrémekben, szendvicskrémekben is.

KISZERELÉS: 250 ml díszüveg, díszdobozban  

DEMETER MINŐSÍTÉS: A biodinamikus gazdálkodás a biogazdálkodás speciális, még szigorúbb formája: holisztikus szemlélete élő organizmusnak tekinti a művelt területet, ahol minden mindennel összefügg: a növény- és állatvilág, a talaj, a mikroklíma mind hat egymásra, sőt mindezeket még a holdfázisok is befolyásolják. A kártevőket természetes készítményekkel kezelik, számolnak a kozmikus ritmusokkal, a művelés mozzanatait a holdnaptárhoz igazítják. A biodinamikus gazdálkodásról még többet a kapanyél blogon, a Biodinamikus Közhasznú Egyesület honlapján és Antal Valinál.