+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

 

Kedves igaziolivás vásárlók,

Mindenkinek feltűnhet, hogy idén az árakat itt-ott megemeltük, és az ingyenes csomagküldés összeghatára is feljebb ment; ez éppúgy szolgálja a vásárlók érdekét (jó minőséget kapni még mindig elérhető áron), mint az igazioliváét (fennmaradni változatlan formában…). Csak annyit emeltünk és csak ott, ahol mindenképpen szükséges volt. Az olívaolaj — hasonlóan a borhoz — évjáratos dolog, és ha egy szüret sokkal kevesebb litert eredményez, akkor a termelők árat emelnek, mi meg sodródunk velük. Ti meg, reméljük, továbbra is velünk. Köszönjük a megértést és a hűséget.

la-mas-edes-pate-foto-kicsi

ÉDES fekete paté (olajbogyókrém), La Masrojana 110 g üveg

0 Reviews

800 Ft

Tudnivalók

KI KÉSZÍTI: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A Masrojana családi vállalkozás; a hatvanas években indultak, ezen a néven 1985 óta működnek. A helyi arbequina fajta mellett később kezdtek egyéb bogyófajtákkal foglalkozni; csemegebogyókat és olajbogyókrémet is készítenek.

MI EZ: olajbogyókrémet szokás zöld és érett bogyóból is készíteni; akárcsak maguk a csemegebogyók, ezek is teljesen eltérő karakterűek. A La Masrojanától mi a fekete bogyóból készült krémet választottuk sima és paprikás változatban, valamint zöldet sima és aszalt paradicsomos változatban; ezt egészíti ki most az édes fekete olajbogyókrém.

ÖSSZETEVŐK: aragóniai fekete olajbogyó (fajta: empeltre), barna nádcukor, olívaolaj, só

MIRE SZÁMÍTSAK: nagyon izgalmas műfaj: egyszerre sós és édes, kesernyés és karamellás… Az édes fekete olajbogyókrém aszalt szilvás, aszalt meggyes, vörösboros, étcsokoládés, sőt – a Réunion-szigetről származó finomítatlan barna nádcukornak köszönhetően – enyhén karamelles jegyeket hordoz, miközben hozza a fekete olajbogyókrém pikáns érettbogyós kesernyésségét. Az édes és a fűszeres-sós-kesernyés ízek kombinálása egyebek között az olasz mostardák vagy a brit-indiai csatnik világából lehet ismerős. Mindenképpen haladóknak és kísérletező kedvűeknek javasoljuk.

MIHEZ: sós keksszel érett keménysajtokhoz vagy krémes kecskesajtokhoz, hideg libamájas falatokhoz, egyben sült pecsenyék mázához (sőt húspácokba), elvetemülteknek izgalmas keserűcsokis édességekhez (pl. kakaós linzer közé töltve, bonbontölteléknek), stb. stb. 

KISZERELÉS:  110 g