NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!
Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Crudo Ogliarola 0,5 l.

Kategóriák: ,

 

Feltörekvő pugliai termelő intenzív olaja keserűmandulás, barackmagos alapkarakterrel, rozmaringos-fenyőzöldes jegyekkel, közepes kesernyével és borsossággal. 100% ogliarola; 0,17% savtartalom. Flos Olei 2018: TOP 20, legjobb feltörekvő olajmalom. ÚJ CSOMAGOLÁS: 0,5 literes fekete amfóraüveg.

3.900 Ft

7.800.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Schiralli, Bitetto (Puglia), Olaszország. Kb. 130 tengerszint feletti magasság, 22 hektár, kb. 10.000 fa Baritól nyugatra, és Bitettótól még nyugatra Binetto körül, vagyis „Terra di Bari” DOP körzet majdnem közepén, mindössze 15 km-re az Adriától – nagyjából ennyi paraméter elég is szokott lenni egy normál birtokról. Csakhogy a Schiralli-család olívászatáról azért ennél több szót is kéne ejteni, mivel 2018-ban a Flos Olei „Az év feltörekvő birtoka” kategóriában a világ 20 legjobbja közé választotta Crudo olajukkal. Szerencsére az eredmények kiszivárgása előtt három héttel alkudtunk meg a CrudóraJ Hát igen. Dolgoznak Ogliarolával (amit ismernek még úgy is, hogy Cima di Bitonto, Aliva baresana, Ascolana, Baresana, Bitontina, Castellaneta, Marinese della Capitanata, Marinese di Lavello, Nostrale di Venosa, Nostrale bitontina, Ogliarola di Bitonto, Ogliarola di Molfetta, Ogliarola di Venosa, Oliva ascolana, Olivo baresano, Olivo d'Ascoli, Olivo nostrale, Olivo paesano, Paesana di Bitonto – csak hogy ne legyen olyan egyértelmű), Cima di Coratóval (ami Coratina, de ismerik még, Racema, Racioppa, Racioppa di Corato, Coratese, Olivo a grappoli néven is, csak hogy mindenki összezavarodjon), illetve Signora Francescával (ami egyébként lehet még Cima di Melfi isJ). Délen teljes a káosz, ezt ők is tudják.

FAJTA: 100% ogliarola. A crudo nagyjából annyit tesz: nyers, kidolgozatlan, zord, durva, érdes,’ de itt most az egyszerűen, hatékonyan és jól elvégzett munkát jelenti.

DÍJAK: 2018-ban a Flos Olei TOP 20: az év feltörekvő birtoka

SAVTARTALOM: 0,17 %

ILLAT: tök éretlen zöldalma lereszelve, plusz barackmag és persze sok zöld fű….

ÍZ: itt most idézzük a néhai olívaolaj-szakértő véleményét a Crudóról: „articsókaszív, spárga és zöldbors intenzív és tartós jegyeivel, egy kis mandulával keverve…” Signore Mugelli még simának, elegánsnak véli a szájpadon sok zöld növényiséggel, továbbá kiegyensúlyozottnak érzi a borsosságot és a kesernyét. Nos, ki vagyok én, hogy kiegészítsem a Signorét, de azért az a kesernye barackmagból és rozmaringból lehet ismerős, némi fenyővel. A csípés nem is olyan jellemző, hamar eltűnik. Inkább a La Berafattnál

MIHEZ: mindenhez, ami paradicsomos, aztán persze mozzarellához, fetához, grillsajtokhoz, húsokhoz, tésztákhoz, padlizsánhoz, olajbogyóra, stb.stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg. ÚJ CSOMAGOLÁS: FEKETE AMFÓRAÜVEG!

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Schiralli, Bitetto (Puglia), Olaszország. Kb. 130 tengerszint feletti magasság, 22 hektár, kb. 10.000 fa Baritól nyugatra, és Bitettótól még nyugatra Binetto körül, vagyis „Terra di Bari” DOP körzet majdnem közepén, mindössze 15 km-re az Adriától – nagyjából ennyi paraméter elég is szokott lenni egy normál birtokról. Csakhogy a Schiralli-család olívászatáról azért ennél több szót is kéne ejteni, mivel 2018-ban a Flos Olei „Az év feltörekvő birtoka” kategóriában a világ 20 legjobbja közé választotta Crudo olajukkal. Szerencsére az eredmények kiszivárgása előtt három héttel alkudtunk meg a CrudóraJ Hát igen. Dolgoznak Ogliarolával (amit ismernek még úgy is, hogy Cima di Bitonto, Aliva baresana, Ascolana, Baresana, Bitontina, Castellaneta, Marinese della Capitanata, Marinese di Lavello, Nostrale di Venosa, Nostrale bitontina, Ogliarola di Bitonto, Ogliarola di Molfetta, Ogliarola di Venosa, Oliva ascolana, Olivo baresano, Olivo d'Ascoli, Olivo nostrale, Olivo paesano, Paesana di Bitonto – csak hogy ne legyen olyan egyértelmű), Cima di Coratóval (ami Coratina, de ismerik még, Racema, Racioppa, Racioppa di Corato, Coratese, Olivo a grappoli néven is, csak hogy mindenki összezavarodjon), illetve Signora Francescával (ami egyébként lehet még Cima di Melfi isJ). Délen teljes a káosz, ezt ők is tudják.

FAJTA: 100% ogliarola. A crudo nagyjából annyit tesz: nyers, kidolgozatlan, zord, durva, érdes,’ de itt most az egyszerűen, hatékonyan és jól elvégzett munkát jelenti.

DÍJAK: 2018-ban a Flos Olei TOP 20: az év feltörekvő birtoka

SAVTARTALOM: 0,17 %

ILLAT: tök éretlen zöldalma lereszelve, plusz barackmag és persze sok zöld fű….

ÍZ: itt most idézzük a néhai olívaolaj-szakértő véleményét a Crudóról: „articsókaszív, spárga és zöldbors intenzív és tartós jegyeivel, egy kis mandulával keverve…” Signore Mugelli még simának, elegánsnak véli a szájpadon sok zöld növényiséggel, továbbá kiegyensúlyozottnak érzi a borsosságot és a kesernyét. Nos, ki vagyok én, hogy kiegészítsem a Signorét, de azért az a kesernye barackmagból és rozmaringból lehet ismerős, némi fenyővel. A csípés nem is olyan jellemző, hamar eltűnik. Inkább a La Berafattnál

MIHEZ: mindenhez, ami paradicsomos, aztán persze mozzarellához, fetához, grillsajtokhoz, húsokhoz, tésztákhoz, padlizsánhoz, olajbogyóra, stb.stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg. ÚJ CSOMAGOLÁS: FEKETE AMFÓRAÜVEG!