+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

FONTOS!

Jelenleg nem tisztázott okok miatt a honlapunk rendetlenkedik egy kicsit, ezért lehet, hogy az eddigiektől eltérően a kínálatunk ömlesztve jelenik meg. Kicsit nehéz rajta most eligazodni, de higgyétek el, hogy jelenleg is a kijavításán dolgozunk, és reméljük, hogy hamarosan minden helyrejön. Addig is bármilyen problémátok van, emailben is és telefonon állunk rendelkezésetekre az alábbi számokon: 0630-597-6969 és 0630-478-8856
Ha mégsem tudnátok rendelést leadni a honlapon keresztül, megtehetitek emailben is, írjatok az info@igazioliva.hu email címre az adataitok megadásával!
Mint oly sokszor, most is köszönjük a türelmeteket és megértéseteket!

Tóth Guszti és az igazioliva csapata

Crudo Ogliarola 0,5 l.

0 Reviews

3.900 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Schiralli, Bitetto (Puglia), Olaszország. Kb. 130 tengerszint feletti magasság, 22 hektár, kb. 10.000 fa Baritól nyugatra, és Bitettótól még nyugatra Binetto körül, vagyis „Terra di Bari” DOP körzet majdnem közepén, mindössze 15 km-re az Adriától – nagyjából ennyi paraméter elég is szokott lenni egy normál birtokról. Csakhogy a Schiralli-család olívászatáról azért ennél több szót is kéne ejteni, mivel 2018-ban a Flos Olei „Az év feltörekvő birtoka” kategóriában a világ 20 legjobbja közé választotta Crudo olajukkal. Szerencsére az eredmények kiszivárgása előtt három héttel alkudtunk meg a CrudóraJ Hát igen. Dolgoznak Ogliarolával (amit ismernek még úgy is, hogy Cima di Bitonto, Aliva baresana, Ascolana, Baresana, Bitontina, Castellaneta, Marinese della Capitanata, Marinese di Lavello, Nostrale di Venosa, Nostrale bitontina, Ogliarola di Bitonto, Ogliarola di Molfetta, Ogliarola di Venosa, Oliva ascolana, Olivo baresano, Olivo d’Ascoli, Olivo nostrale, Olivo paesano, Paesana di Bitonto – csak hogy ne legyen olyan egyértelmű), Cima di Coratóval (ami Coratina, de ismerik még, Racema, Racioppa, Racioppa di Corato, Coratese, Olivo a grappoli néven is, csak hogy mindenki összezavarodjon), illetve Signora Francescával (ami egyébként lehet még Cima di Melfi isJ). Délen teljes a káosz, ezt ők is tudják.

FAJTA: 100% ogliarola. A crudo nagyjából annyit tesz: nyers, kidolgozatlan, zord, durva, érdes,’ de itt most az egyszerűen, hatékonyan és jól elvégzett munkát jelenti.

DÍJAK: 2018-ban a Flos Olei TOP 20: az év feltörekvő birtoka

SAVTARTALOM: 0,17 %

ILLAT: tök éretlen zöldalma lereszelve, plusz barackmag és persze sok zöld fű….

ÍZ: itt most idézzük a néhai olívaolaj-szakértő véleményét a Crudóról: „Articsókaszív, spárga és zöldbors intenzív és tartós jegyeivel, keverten egy kis mandulával…” Signore Mugelli még simának, elegánsnak véli a szájpadon sok zöld növényiséggel, továbbá kiegyensúlyozottnak érzi a borsosságot és a kesernyét. Nos, ki vagyok én, hogy kiegészítsem a Signorét, de azért az a kesernye barackmagból és rozmaringból lehet ismerős, némi fenyővel. A csípés nem is olyan jellemző, hamar eltűnik. Inkább a La Berafattnál

MIHEZ: mindenhez, ami paradicsomos, aztán persze mozzarellához, fetához, grillsajtokhoz, húsokhoz, tésztákhoz, padlizsánhoz, olajbogyóra, stb.stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg. Kiöntővel vigyázni: kicsit nagyobb a nyílás, jobban jön : )