+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Crudo Ogliarola 0,5 l.

0 Reviews

3.900 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Schiralli, Bitetto (Puglia), Olaszország. Kb. 130 tengerszint feletti magasság, 22 hektár, kb. 10.000 fa Baritól nyugatra, és Bitettótól még nyugatra Binetto körül, vagyis „Terra di Bari” DOP körzet majdnem közepén, mindössze 15 km-re az Adriától – nagyjából ennyi paraméter elég is szokott lenni egy normál birtokról. Csakhogy a Schiralli-család olívászatáról azért ennél több szót is kéne ejteni, mivel 2018-ban a Flos Olei „Az év feltörekvő birtoka” kategóriában a világ 20 legjobbja közé választotta Crudo olajukkal. Szerencsére az eredmények kiszivárgása előtt három héttel alkudtunk meg a CrudóraJ Hát igen. Dolgoznak Ogliarolával (amit ismernek még úgy is, hogy Cima di Bitonto, Aliva baresana, Ascolana, Baresana, Bitontina, Castellaneta, Marinese della Capitanata, Marinese di Lavello, Nostrale di Venosa, Nostrale bitontina, Ogliarola di Bitonto, Ogliarola di Molfetta, Ogliarola di Venosa, Oliva ascolana, Olivo baresano, Olivo d’Ascoli, Olivo nostrale, Olivo paesano, Paesana di Bitonto – csak hogy ne legyen olyan egyértelmű), Cima di Coratóval (ami Coratina, de ismerik még, Racema, Racioppa, Racioppa di Corato, Coratese, Olivo a grappoli néven is, csak hogy mindenki összezavarodjon), illetve Signora Francescával (ami egyébként lehet még Cima di Melfi isJ). Délen teljes a káosz, ezt ők is tudják.

FAJTA: 100% ogliarola. A crudo nagyjából annyit tesz: nyers, kidolgozatlan, zord, durva, érdes,’ de itt most az egyszerűen, hatékonyan és jól elvégzett munkát jelenti.

DÍJAK: 2018-ban a Flos Olei TOP 20: az év feltörekvő birtoka

SAVTARTALOM: 0,17 %

ILLAT: tök éretlen zöldalma lereszelve, plusz barackmag és persze sok zöld fű….

ÍZ: itt most idézzük a néhai olívaolaj-szakértő véleményét a Crudóról: „Articsókaszív, spárga és zöldbors intenzív és tartós jegyeivel, keverten egy kis mandulával…” Signore Mugelli még simának, elegánsnak véli a szájpadon sok zöld növényiséggel, továbbá kiegyensúlyozottnak érzi a borsosságot és a kesernyét. Nos, ki vagyok én, hogy kiegészítsem a Signorét, de azért az a kesernye barackmagból és rozmaringból lehet ismerős, némi fenyővel. A csípés nem is olyan jellemző, hamar eltűnik. Inkább a La Berafattnál

MIHEZ: mindenhez, ami paradicsomos, aztán persze mozzarellához, fetához, grillsajtokhoz, húsokhoz, tésztákhoz, padlizsánhoz, olajbogyóra, stb.stb.

KISZERELÉS: 0,5 l sötétített üveg. Kiöntővel vigyázni: kicsit nagyobb a nyílás, jobban jön : )