Leírás

KI KÉSZÍTI: Viblance, Magyarország. A magyar csapat kézműves módszerekkel készít granolákat és egészséges nassolnivalókat, hosszú távú terveik között pedig szerepel egy csomóféle vegán, adalékmentes dolog előállítása is. A granolájuk -- mint erre külön felhívják a figyelmet -- hazai fejlesztésű termék, amely magyar munkaerő foglalkoztatásával, kisüzemi keretek között készül.

MI EZ: granola = dúsított ropogós müzli, pontosabban egy pirított és általában édesített müzlikeverék. Az alapját gabonapelyhek adják (nem a reggelizőpelyheknek nevezett, extrudált, cukrozott termékekre gondolunk, hanem igazi gabonapelyhekre); ezt dúsítják diófélékkel, aszalt gyümölcsökkel, aztán valamilyen zsiradékkal és/vagy valamilyen édesítőanyaggal, esetleges fűszerekkel is keverve, sütőben megpirítják. Ettől kapja azt a ropogós állagot és azt a süteményes ízt, amitől sokkal-sokkal finomabb, mint egy natúr, nyers müzli, miközben ugyanolyan egészséges. Különösen mivel a Viblance granolája nem pálmazsírral és társaival, hanem a mi extra szűz olívaolajunkkal készül.

ÖSSZETEVŐK: gluténmentes zabpehely, kókuszvirág-nektár, bio agávé szirup, almasűrítmény, kókuszpehely, napraforgómag, kesudió, extra szűz olívaolaj (Valle de Ricote Coupage), mandula, só, fűszerek, levendula, liofilizált (fagyasztva szárított) málna. Mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószertől, színezéktől és állati eredetű összetevőktől mentes, gluténmentes, vegán termék.

Allergének: csonthéjasokat tartalmaz, illetve szezámmagot is felhasználó üzemben készül.

MIHEZ: alapértelmezésben reggelire natúr joghurttal + gyümölccsel, esetleg tejjel vagy növényi tejjel, de ha úgy alakul az élet (márpedig úgy szokott alakulni), akkor lehet belőle egészséges nassolnivaló is.

KISZERELÉS: 250 g