+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

***Drága vevők, hideg van, és hidegben az olívaolaj bedermed. Ez normális jelenség, az olaj minőségét nem befolyásolja; szobahőmérsékleten előbb-utóbb kitisztul. Ugyanakkor a dermedés nem azonos a szűretlenséggel, a szűretlen olaj is be tud dermedni, de felengedve sem lesz teljesen átlátszó. Az opálosan átlátszatlan szűretlen olajban a szárazanyag-tartalom egy idő után leülepszik és üledéket képez; ez is normális jelenség, a minőséget nem befolyásolja.***

Castillo de Canena ResFam Picual KICSI

Castillo de Canena Reserva Familiar Picual. Kilencvennyolc.

0 Reviews

5.200 Ft

Ez a kilencvennyolc most már kilencvenkilenc. Flos Olei 2018: a világ legjobb olívaolaja, és a maximum (99/99) pontszámmal díjazott olaj.

Tudnivalók

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

Mit jelent a Reserva Familiar (vagy Family Reserve): az olívászatok generációkon át tartották magukat ahhoz a hagyományhoz, hogy a legjobbnak tartott olajat visszatartják a család saját használatára. Ma már ezeket a csúcsolajokat is palackozzák, vagyis a Reserva Familiar megjelölés mögött legtöbbször nagyon vagány olajat kell sejteni.

FAJTA: 100% picual. Szüret: 2015. október 23-28 (pontosan).

DÍJAK: elég sok nemzetközi elismerés, teljesen helyigényes lenne felsorolni, csak néhány:

Flos Olei 2016: maximálisan kiadható pontszám: 98/98 pont, és A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA, vagyis idén ezzel a kategóriával a TOP20 egyike. Bővebben itt.

Flos Olei 2018: A VILÁG LEGJOBB OLÍVAOLAJA, ráadásul idén először 99/99 pont, vagyis idén ezzel a kategóriával a TOP20 egyike. 

Mario Solinas 2016: második helyezés az intenzív gyümölcsösség kategóriában

EVOOLEUM 2016: a verseny legjobb olaja; a legjobb spanyol olaj; a legjobb fajtaolaj; a legjobb olaj intenzív gyümölcsösség kategóriában. Bővebben itt.

SAVTARTALOM: max. 0,12º (!!!!!)

ILLAT: hűvös, szúrós, mélyzöld illat citrusos jegyekkel; bár ezt a színe alapján nem gondolnánk, szinte kiugrik belőle a klorofill.

ÍZ: az októberi szüretelésű, egészséges picual karakterjegyeit száz százalékig hozza, és ezen felül még valamit… Nem hiába az év farmja. A hibátlanságért itt is megfizetünk: rendesen reszeli a torkot, emiatt és a nagyon üde virágosság miatt kevésbé tűnik fel a korai szüreteknél szokványos kesernyésség.

MIHEZ/KIKNEK: paradicsomsalátához, gazpachóhoz, érlelt sonkához, érlelt keménysajtokhoz, bélszíncarpaccióhoz, gombához. Profiknak: mártogatni, kortyolgatni, reggel éhgyomorra orvosságként, zöldfőzelékek és könnyű, nyári levesek tetejére bolondítónak.

KISZERELÉS:  0,5 l díszüveg