+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Nagyon fontos még két dolog, kérjük, olvasd el, mielőtt továbbmész a honlapunkon.

Egyrészt 2018. július 7-ről 8-ra virradóra árat emeltünk. Talán tudjátok, hogy a forint történelmi mélypontra jutott; egyszerűsítve ez olyan, mintha a termelők árat emeltek volna. Elkövettem azt a hibát, hogy sokáig 315 forintra áraztam be a termékeinket, most kénytelenek vagyunk óvatosan 335 forintra húzni. Ez majdnem 6,4%-os emelést eredményezne – ehhez képest mi 5%-ot emelünk, remélhetőleg ideiglenesen. Nagyon reméljük, hogy ezzel még a jófej balek kategóriában maradunk, és reméljük azt is, hogy Ti, igaziolivás vásárlók, fogyasztók és függők, velünk maradtok, és hogy mi se fogunk padlót – így talán mindenki kihúzza addig, amíg a forint egy kicsit lábra kap.

Másrészt technikai okok miatt a webshop még mindig nehezen áttekinthető; még egy darabig türelmeteket kérjük, dolgozunk rajta. Addig is segítségnek ott az olajválasztó.

Előre is megköszönöm a hűséget és a megértést,

Tóth Guszti

 

Castillo de Canena füstölt olívaolaj. Füstjelek.

0 Reviews

4.700 Ft

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

FAJTA: 100% arbequina. Szüret: 2016. december.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj, tölgyfafüst.

HOGYAN KÉSZÜL: az olívászat által kifejezetten erre a célra átalakított kemencében, hideg füstöléssel. Fenntartható erdőgazdálkodásból származó, vegyszermentesen nevelt fák, nagyrészt tölgy-, kisebb részt bükkfa fűrészporát alacsony hőmérsékleten begyújtják, úgy, hogy láng nem, csak sűrű, fehér hidegfüst keletkezik. Az arbequina olajat lapos tálcákban két órán át tartják a hidegfüstben, így kapja meg a jellegzetes füstös aromáját, miközben megmarad az extra szűz olívaolaj hibátlan minősége is.

DÍJAK: Flos Olei 2016: A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA.

SAVTARTALOM: max. 0,1º (!!!!!)

ILLAT: füstös : )

ÍZ: füstös : ) enyhe, alig érezhető füves kesernyével.

MIHEZ: ha mondjuk eleve füstös ízre akarunk ráerősíteni: grillhúsokhoz, grillezett halakhoz és tenger gyümölcseihez, grillezett zöldségekhez (sült paprikához!), füstölt halas hidegtálakra, pirítósra tonhalkrém alá egy csepp citromos olajjal (ezzel vagy ezzel) együtt; ha a füstös ízt ízesítésnek akarjuk használni: padlizsánkrémhez, hummuszhoz, babpüréhez, lencsesalátához, tojásos ételekhez, zöldségkrémekhez, fetakrémhez, vargányakrémlevesre, sajtlevesre, kecskesajthoz, fokhagymás tésztákhoz, rozmaringos steakkrumplihoz, krumplipüré tetejére stb., stb., sőt a termelő szerint még akár pattogatott kukoricához is : ) Szerintünk: nagyon-nagyon bátraknak étcsokis és kávés édességekhez.

KISZERELÉS: 250 ml teljesen egyedi díszüveg       4.700.-