+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Kedves igaziolivások,
2018. április 2-től egy nem túl népszerű, de szükséges lépést kellett megtennünk, amit már így is régóta halogattunk és nagyon vonakodtunk tőle. A GLS csomagküldések díját eddig 16.000 Ft-os rendelések fölött mi álltuk, de már így sem igazán érte meg. Az utóbbi 7-8 év alatt lezajlott, nem egy esetben összesen 90-100%-os termelői áremelésekhez képest mi annak csak felét-kétharmadát emeltük, így nagy kieséseink lettek. Ez év április 1-től a csomagküldő cég is egységesen árat emel. Mivel továbbra is ugyanazt a minőséget és ugyanazt a szolgáltatást akarjuk adni (és fogjuk is), nem verhetjük át magunkat tovább. Ezért mostantól a csomagküldési díjat mi csak 20.000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén tudjuk átvállalni. Ezen kívül semmi sem változik 🙂
Mi tudjuk, hogy a háttérkörülményekhez képest ez a legkorrektebb és legméltányosabb döntés, reméljük, hogy ezt Ti is így gondoljátok. Köszönjük a megértést.
Tóth Guszti és az igazioliva csapata

Castillo de Canena Arbequina & Co. ízesített olívaolaj 04: PINK (fahéj, dió, bergamot)

0 Reviews

3.000 Ft

Világélvonalbeli termelő különlegessége ez a sorozat: szelíd arbequina olaj természetes növényi kivonatokkal. Négy elképesztő, parfümőrhöz méltó összeállítás.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

FAJTA: 100% arbequina + növényi kivonatok és ízesítőanyagok. Szüret: 2016. december.

MI EZ: ez az ízesített olaj nem úgy készül, hogy az olajbogyót magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolják. Itt a világélvonalbeli termelő valami egészen mást akart létrehozni, mint a hagyományos ízesített olajok, ezért a viszonylag szelíd ízű arbequinájukat tiszta növényi (gyümölcs-, fűszer- és virág-) kivonatok kombinációival illatosítják.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj (99,5%), fahéjkivonat, természetazonos dióaroma, bergamotkivonat. Kizárólag a legmagasabb minőségű természetes növényi kivonatokkal és ízesítőanyagokkal készült. Allergén anyagok: fahéj.

DÍJAK: Flos Olei 2016: A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA. És még ki tudja hány méltatás, elvégre a Föld egyik legjobbja.

ILLAT ÉS ÍZ: tiszta dió és tiszta fahéj, mégsem émelyítően édes, mert a bergamot narancshéjas-kesernyés virágossága felfrissíti és pont izgalmasan illatossá teszi. Van benne valami alapvetően télies, szinte ünnepi karakter, nyilván a fahéj és a feketetea-keverékekre emlékeztető bergamot miatt.

MIHEZ:

A termelő szerint – ital és koktél: jegyes tea, piña colada; sajt: manchego, monterey jack; desszert: csokoládés sütemények / kekszek, aprósütik; gyümölcs, zöldség: zöldsaláta naranccsal, friss narancs, gyümölcssaláta

Szerintünk  – vanília- vagy fahéjfagyival  tálalt almás pitéhez, sütőtökös pitéhez, sült alma töltelékébe, tejszínhabhoz (vö. Chantilly krém), forró csokihoz, sütemények mellé adott édes sültalmás-rumos vajhoz, hagyományos angol karácsonyi tortához, sütőtökhöz, birsalmához, grillezett őszibarackhoz/szilvához, sült céklához, grillezett cukkinihez vagy zellerhez, kéksajthoz, rokfortos mártogatókhoz, körtéhez, dióhoz, szárzellerhez

KISZERELÉS: 100 ml díszüveg, pipettás adagolóval