+386 123 45 69
mail@premiumcoding.com

Kedves igaziolivások,
2018. április 2-től egy nem túl népszerű, de szükséges lépést kellett megtennünk, amit már így is régóta halogattunk és nagyon vonakodtunk tőle. A GLS csomagküldések díját eddig 16.000 Ft-os rendelések fölött mi álltuk, de már így sem igazán érte meg. Az utóbbi 7-8 év alatt lezajlott, nem egy esetben összesen 90-100%-os termelői áremelésekhez képest mi annak csak felét-kétharmadát emeltük, így nagy kieséseink lettek. Ez év április 1-től a csomagküldő cég is egységesen árat emel. Mivel továbbra is ugyanazt a minőséget és ugyanazt a szolgáltatást akarjuk adni (és fogjuk is), nem verhetjük át magunkat tovább. Ezért mostantól a csomagküldési díjat mi csak 20.000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén tudjuk átvállalni. Ezen kívül semmi sem változik 🙂
Mi tudjuk, hogy a háttérkörülményekhez képest ez a legkorrektebb és legméltányosabb döntés, reméljük, hogy ezt Ti is így gondoljátok. Köszönjük a megértést.
Tóth Guszti és az igazioliva csapata

Castillo de Canena Arbequina & Co. ízesített olívaolaj 02: ZÖLD (citrom, édeskömény, menta)

0 Reviews

3.000 Ft

Világélvonalbeli termelő különlegessége ez a sorozat: szelíd arbequina olaj természetes növényi kivonatokkal. Négy elképesztő, parfümőrhöz méltó összeállítás.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: Canena (Jaén), Andalúzia, Spanyolország. Az 1780 óta működő családi gazdaság a Guadalquivir-folyó völgyében álló kastélyról kapta a nevét. A turisták számára is látogatható kastély ma is a Vañó család tulajdonában áll. A 2016-ban az év olívászatának választott farmon a szürettől számított legfeljebb 4 órán belül olaj lesz a bogyókból, ami kisebb rekord.  Emellett a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést szem előtt tartó integrált gazdálkodást folytatnak, és ma már egy demeter minősítésű olajat is készítenek.

FAJTA: 100% arbequina + növényi kivonatok. Szüret: 2016. december.

MI EZ: ez az ízesített olaj nem úgy készül, hogy az olajbogyót magával az ízesítőanyaggal együtt sajtolják. Itt a világélvonalbeli termelő valami egészen mást akart létrehozni, mint a hagyományos ízesített olajok, ezért a viszonylag szelíd ízű arbequinájukat tiszta növényi (gyümölcs-, fűszer- és virág-) kivonatok kombinációival illatosítják.

ÖSSZETÉTEL: arbequina extra szűz olívaolaj (99,5%), citromkivonat, édeskömény-kivonat, mentakivonat. Kizárólag a legmagasabb minőségű természetes növényi kivonatokkal készült.

DÍJAK: Flos Olei 2016: A VILÁG LEGJOBB OLÍVÁSZATA. És még ki tudja, hány méltatás, elvégre a Föld egyik legjobbja.

ILLAT ÉS ÍZ: áthatóan citrusos-friss illat. Az édeskömény leheletnyi ánizsossága és a mentának a súlyosabb, szinte bazsalikomos-virágos karaktere annyival járul  hozzá, hogy ne legyen az a túl egyszerűen értelmezhető, túl könnyed citrom-menta kombó, hanem legyen benne valami izgalmas, amitől befészkeli magát az ember agyába, és nem hagyja nyugodni.

MIHEZ:

A termelő szerint — koktél: Margarita, Daiquiri; sajt: mozzarella, ementáli; zöldség: zöldségkrémek, tapenade; hal és tenger gyümölcsei: ceviche (citrusokkal pácolt hal), osztriga

Szerintünk – mindenféle halas dologhoz: tonhalkrémbe, grillezett fehér húsú halakhoz, citromos-parmezános spagettikhez, ráksalátába, rizssalátába, friss paradicsomhoz mentával és petrezselyemmel, kuszkuszhoz, zöldborsó-krémlevesbe, grillezett cukkinihez és társaihoz…

KISZERELÉS: 100 ml díszüveg, pipettás adagolóval