NAGYON KÖZÉRDEKŰ! A fagyok beálltától tavaszig péntekenként nem adunk fel csomagot, nehogy a GLS raktárában megfagyjon. A beérkező rendeléseket természetesen fogadjuk és feldolgozzuk, de csak hétfőn adjuk fel. Megértéseteket köszönjük!
Ez alól kivétel december 13-a péntek, mivel másnap munkanap lesz, ezért a GLS szombaton is kézbesít.

NYITVATARTÁS: December 7-én és 14-én szombaton 10-18 óra között, december 15-én ezüstvasárnap, 22-én aranyvasárnap és 23-án hétfőn 10-18 óra között.

CSOMAGFELADÁS: Csomagot utoljára december 20-án adunk fel, ami 23-án érkezik. Ezúttal – a karácsonyi későkre gondolva – nem vesszük figyelembe az időjárást, tehát ha fagyni fog, akkor fagyni fog 🙂  Lényeg, hogy időben ott legyen! Hajrá, Guszti

Casas de Hualdo Coupage Sensación 3 l. (Régi nevén Carácter). Vörös kód.

Kategóriák: ,

 

ÚJ NÉV, ÚJ DIZÁJN! A zöld kannás változat intenzívebb párja; elég húzós, karakteres olaj a mindennapokra a világ egyik legjobb termelőjétől. 75% picual, 25% arbequina. Kiemelkedően jó ár-érték arány. 0,3º savtartalom. 3 l fémkanna.

10.900 Ft

3.633.- / l
Mennyiség

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

FAJTA: itt pont fordítva van, mint az Armónia esetében, vagyis 75% picual és 25% arbequina. Itt érdemes megjegyezni azt, ami sokaknak feltűnhetett: a Casas de Hualdo nemcsak a fél literes tételeknél váltott palackot (ez 2017-ben történt), hanem a 3 literesek is átestek egy komolyabb kozmetikán. Amable helyett mostantól Armónia, Carácter helyett pedig Sensación.  Némileg a gyerekolajuk hangulatához igazították a fémkannák ábráit. Nekem ambivalens az egész megjelenés, talán kicsit infantilis egy ilyen versenysúlyú termelőhöz képest, de hát tudjátok, minket az érdekel, ami belül van.

SAVTARTALOM: max 0,2º

ILLAT: tessék nyugodtan alapul venni az Armónia leírását, mert végül is a házasítás ugyanaz, csak az arány eltérő. Ebből fakadóan jobban kiugrik a picual citrusossága (némely napokon nekem kicsit bergamottos…) és a zöldalmahéj, ami az arbequinából jönne, csak hátul kotorászik, valahol a nyírt fű mellett. Jó kis ízt várunk ezután.

ÍZ: Ahogy az Armónia esetében, itt pláne átjön a picualból a növényi kesernye, citrushéjas, úgyanúgy van búzafűlé, zöldalmahéj, talán zöldszőlő héja, papsajt, meg ilyenek. A borsosság eléggé tetten érhető, ebben az évben mindkét fajta együttesen hozzájárul. De sem a kesernye, sem a borsosság nem tudja megbontani a szép, tavaszias, friss, de nagyon mélyzöld egyensúlyt. A Sensaciónt inkább bátrabb versenyzőink válasszák. Nagyon baráti a literára, de FIGYU, versenyolaj: a magyarok a tesójával, az enyhébb Armóniával voltak kint Lyonban, a Bocuse D’Or versenyen…

MIHEZ: a termelő mindennapi olajnak szánta, mi úgy gondoljuk, akinek árban belefér, főzhet is vele, de tökéletesen megfelel hideg használatra is: sült és párolt zöldségek utólagos ízesítésére (padlizsánhoz!), paradicsomsalátához, dresszingekhez, vörös húsokhoz, szárnyashoz, halhoz, tenger gyümölcseihez, tésztaszószokhoz, sajtokhoz, stb.

KISZERELÉS: 3 l fémkanna. Bónusz: a fémkanna tetején a szokásos kiemelhető, csavaros kiöntő mellett visszazárható, pattintós szelepet helyeztek el a kulturált töltésért – magyarán, hogy ne bugyogjon, amikor öntjük.

Leírás

TERMŐHELY, TERMELŐ: A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban). A picual, manzanilla, cornicabra és arbequina bogyókból fajtaolajat és házasításokat is készítenek. A régió telei hidegek, a nyár forró és száraz, kevés esővel. Ez nem tévesztendő össze a kb. Madridnál, vagy fölötte kezdődő szeles és kopár Mezetával, ahol El Cid (is) hősködött. Ebben a régióban inkább Don Quijoték versengtek Dulcineákért és szélmalmok pörögtek. Régen. Ma egy sor olívászat verseng a mennyiségben második legtöbb olajat adó tartományban és kezdik beérni a több tucat világbajnokot adó Andalúziát. A magas minőséghez viszont elengedhetetlen az optimális vízfelvétel, ezért a Casas ültetvényeit a legmodernebb csepegtetéses öntözőrendszerrel gondozzák, saját kutakból, illetve részben a Tajóból. A szüret korán, október végén, november elején lezajlik. A bogyókat ernyőbe rázzák, vagyis azok soha nem érintik a talajt, és 6 órán belül (!) olajat nyernek belőlük – ezzel is elősegítik a legmagasabb minőséget. Ami azt illeti, egy rakat díjuk van, de talán az a legfontosabb, hogy évek óta az egyik legbarátibb árú csúcsolajat tudják adni a szakmában. Nem tudom, mikor ér véget, hogy kb. 3 euróval kedvezőbbek, mint csoportjuk hasonló tagjai, de minket pont a jó ár érdekel. Ugyanis a minőségről senkinek semmilyen kétsége ne legyen. This is TOLEDO!

FAJTA: itt pont fordítva van, mint az Armónia esetében, vagyis 75% picual és 25% arbequina. Itt érdemes megjegyezni azt, ami sokaknak feltűnhetett: a Casas de Hualdo nemcsak a fél literes tételeknél váltott palackot (ez 2017-ben történt), hanem a 3 literesek is átestek egy komolyabb kozmetikán. Amable helyett mostantól Armónia, Carácter helyett pedig Sensación.  Némileg a gyerekolajuk hangulatához igazították a fémkannák ábráit. Nekem ambivalens az egész megjelenés, talán kicsit infantilis egy ilyen versenysúlyú termelőhöz képest, de hát tudjátok, minket az érdekel, ami belül van.

SAVTARTALOM: max 0,2º

ILLAT: tessék nyugodtan alapul venni az Armónia leírását, mert végül is a házasítás ugyanaz, csak az arány eltérő. Ebből fakadóan jobban kiugrik a picual citrusossága (némely napokon nekem kicsit bergamottos…) és a zöldalmahéj, ami az arbequinából jönne, csak hátul kotorászik, valahol a nyírt fű mellett. Jó kis ízt várunk ezután.

ÍZ: Ahogy az Armónia esetében, itt pláne átjön a picualból a növényi kesernye, citrushéjas, úgyanúgy van búzafűlé, zöldalmahéj, talán zöldszőlő héja, papsajt, meg ilyenek. A borsosság eléggé tetten érhető, ebben az évben mindkét fajta együttesen hozzájárul. De sem a kesernye, sem a borsosság nem tudja megbontani a szép, tavaszias, friss, de nagyon mélyzöld egyensúlyt. A Sensaciónt inkább bátrabb versenyzőink válasszák. Nagyon baráti a literára, de FIGYU, versenyolaj: a magyarok a tesójával, az enyhébb Armóniával voltak kint Lyonban, a Bocuse D’Or versenyen…

MIHEZ: a termelő mindennapi olajnak szánta, mi úgy gondoljuk, akinek árban belefér, főzhet is vele, de tökéletesen megfelel hideg használatra is: sült és párolt zöldségek utólagos ízesítésére (padlizsánhoz!), paradicsomsalátához, dresszingekhez, vörös húsokhoz, szárnyashoz, halhoz, tenger gyümölcseihez, tésztaszószokhoz, sajtokhoz, stb.

KISZERELÉS: 3 l fémkanna. Bónusz: a fémkanna tetején a szokásos kiemelhető, csavaros kiöntő mellett visszazárható, pattintós szelepet helyeztek el a kulturált töltésért – magyarán, hogy ne bugyogjon, amikor öntjük.